Sapiens Zoo

informació obraIntèrprets:
Ingrid Esperanza, Leire Mesa, Benet Jofre, Joana Serra, DJ Marcelle-Another Nice Mess
Dramatúrgia:
Alba Sarraute
Direcció:
Quim Girón, Roberto Magro, Saara Turunen
Producció:
Animal Religion, Mercat de les Flors
Autoria:
Roberto Magro, Saara Turunen
Sinopsi:

En moviment constant i suspesos en el planeta Terra, un col·lectiu d’artistes exòtics s’inspiren en el misteri de la natura per descodificar seva evolució. Allunyant-se de les influències de la gran civilització, han desenvolupat les qualitats físiques per representar una constel·lació de circ contemporani. Cerimònies, rituals, jerarquies i tradicions que realcen els codis de la vida grotesca humanoïde del segle XXI.

Un aparador d’acrobàcies i equilibris a ritme de música clàssica i electrònica.

Crítica: Sapiens Zoo

17/05/2016

Impactant performance que rebla expectatives

per Núria Cañamares

Animal Religion tiroteja el públic amb unes imatges i uns sons tan bèsties que les sensacions que transmet bloquegen en certa manera l’enteniment. Dibuixa el zoologic humà que apunta el títol amb una performance extravagant sobre el comportament social que s’enfila vertiginosament per l’espiral de la sorpresa servint-se d’un conjunt d’individus deshumanitzats (primaris) que deambulen en un entorn desnaturalitzat.

L’impacte de la posada en escena de gran format i les arriscades acrobàcies d’alguns dels intèrprets desperten en l’espectador la curiositat, l’angoixa, la morbositat... fent que penetri dins seu una barreja de gaudi i desplaer difícil de gestionar. Ombres, pèndols, sorolls, disbauxa, xanques de taló, fuets, destrals, cossos que voleien subjectats pels cabells, capolls claustrofòbics, etc. tensen una atmosfera fosca i cruel que du l’experiència al límit.

Una vívida proposta contemporània que no aparenta: és, i que genera expectatives que sap reblar amb imaginació i cops d’efecte. Tot i això, s’hi troba a faltar una pinzellada de pulcritud per aclarir part de les seves capes.