Screen man

Teatre | Familiar

informació obraDirecció:
Tian Gombau, Martí Torras Mayneris
Intèrprets:
Tian Gombau
Interpretació musical:
Panchi Vivó
Vestuari:
L'home dibuixat
Escenografia:
Isa Soto
Il·luminació:
Manolo Brancal
Companyia:
L'home dibuixat
Autoria:
Martí Torras Mayneris
Sinopsi:

Caminem per la vida amb el desig de fer realitat el nostres somnis. No sempre resulta fácil, però la il·lusió ens empeny a intentar-ho una i altra volta. De vegades, l'atzar posa en el nostre camí una persona que ens ajuda a perdre els temors, els dubtes i les incerteses fins que arribem a complir el nostre somni. Screen Man, l'home pantalla, és la persona que apareix pel camí del nostre protagonista. És el somni teatral de la nostra companyia i tenim el plaer de compartir-lo amb vosaltres.

Crítica: Screen man

02/02/2018

Teatre i arts visuals

per Ferran Baile

Poder fer realitat els nostres somnis és al que tots aspirem. No resulta fàcil, a vegades ni resulta (i més si no ho intentem). A vegades l´atzar posa en el nostre camí a una persona que ens ajuda a perdre pors, dubtes i incerteses. Aquest és el cas del titella Pomodoro, l´alter ego del protagonista de´l´espectacle, que l´ajuda a desenvolupar-se, a tirar endavant amb els seus somnis. Screen man, l´home pantalla, és un suggerent espectacle que combina amb força encert teatre, objectes i arts visuals. Un espectacle especialment recomanable entre 5 i 8 anys, que es veu amb interès a qualsevol edat. Té una duració curta a l´entorn dels 40 minuts.

De nou l´actor Tian Gumbau, desprès del seu exitòs treball conjunt, Pedra a pedra, que també es va poder veure al TNC, ha buscat la complicitat de Rosa Díaz. En aquesta ocasió no com co-autora (Gumbau signa en solitari  l´autoria), però si com a enriquidora mirada externa. Como a molts dels seus altres treballs té la complicitat musical i també en la el.laboració d´efectes, de Panchi Vivó i molt especialment l´ assessorament de Juan Pablo Mendiola (Maduixa Teatre), un autèntic mestre de l´interrelació de les imatges de la pantalla i el món real. També destacar l´animació  after effects de Luis Aguilar y del cineasta Carles Gusi. L´espectacle es va estrenar a Gijón dins la Feria Europea de Artes Escénicas para niños y niñas-Feten, el 2016. Des de llavors no ha parat de representar-se per Espanya i a festivals de diversos països europeus i americans. Recentment ha realitzat una gira per Xina, Mongòlia i Corea del Sud.

 

Tian Gumbau (Tortosa-Tarragona, 1964), és un creador inquiet (autor, actor, pedagog). Va crear la companyia L´Home Dibuixat en 1992 a Castelló de la Plana, on es va establir i te la seva seu. Notable actor i narrador,amb esperit de joglar, ha creat espectacles insòlits i memorables, que ha representat a teatres i festivals de països de tres continents (El mundo en 80 máscaras, Un teatro de bolsillo, Tradimón, Una odisea de bolsillo, Pedra a pedra..).

http://homedibuixat.com


text : ferranbaile@gmail.com