Sun

informació obraCompanyia:
Hofesh Shechter Company
Producció:
Hofesh Shechter Company, Mercat de les Flors, Theatre Royal Plymouth
Coreografia:
Hofesh Shechter
Composició musical:
Hofesh Shechter
Intèrprets:
(Ballarins) Maeva Berthelot, Chien-Ming Chang, Sam Coren, Frédéric Despierre, Bruno Karim Guillore, Yeji Kim, Kim Kohlmann, Erion Kruja, Merel Lammers, Sita Ostheimer, Chloe Walshe
Escenografia:
Merle Hensel, i els titelles de James Ward, Rebecca Cusack, John I Gordon , Framestore
Il·luminació:
Lee Curran
Vestuari:
Christina Cunningham
So:
Mike Bignell
Ajudant de direcció:
Winifred Burnet-Smith, Philip Hulford, Sam Wood
Sinopsi:

La perfecció es deforma i l’harmonia deixa pas a un retrat visceral de l’antagonisme i la violència en el nou i pertorbador treball d’una de les grans estrelles de la dansa contemporània.

El món és un lloc meravellós... però també perillós, adverteix en aquesta peça l’autor de coreografies que van d’Uprising al seu darrer èxit, Political Mother. Aquesta proposta, produïda amb el suport del Mercat de les Flors, és el darrer espectacle d’un artista nascut a Israel que va ballar amb la mundialment famosa Batsheva Dance Company i que s’ha consagrat a Europa com un dels grans noms de la dansa actual. Es tracta d’una coreografia d’alt interès per a tots els amants de la dansa i, en especial, per als públics joves.

Ambientada a l’inici en un espai idil·lic que evoluciona posteriorment cap a una visió minimalista d’un món “perfecte”, la coreografia de Shechter fusiona la disbauxa frenètica amb la complexitat subtil en un treball que confronta l’horror pastoral del colonialisme amb un toc d’humor incisiu. Una companyia ampliada de catorze intèrprets balla una banda sonora que inclou música original composta pel mateix Shechter, un artista que ha guanyat prestigi internacional amb unes coreografies tan crues com honestes.

Crítica: Sun

10/07/2014

El sol del colonialisme depredador li permet al gran Hofesh Shechter oferir un sensacional espectacle farcit d'inventiva

per Ramon Oliver

Amb l’energia electritzant , la potencia conceptual i l´humor soterrat i ple de carrega ideològica que caracteritza tots els seus espectacles, la companya Hofesh Shechter ofereix una hipnòtica mirada sobre el colonialisme en totes les seves vessants. Plena de rampells de somnis imperials, imatges impossibles sobre els patrons culturals dominants que s’acaben transformant en noves armes d’ocupació, marxes militars capaces d’ofegar els més frenètics ritmes tribals, xais eternament amenaçats per l’ombra de llops depredadors i bons salvatges indígenes sempre a punt de caure en la xarxa dels invasors que presumeixen de bon rotllo civilitzat,   Schether signa una coreografia memorable  tant per la seva intensitat creativa, com per la força de la seva execució.