RECOMANACCIONS. cròniques ‘a la cuina’


12/03/2020

XXII Premis de la Crítica (any 2019)

per Recomana

Els Premis de la Crítica de les Arts Escèniques 2019 ja tenen finalistes. Per ara, queda ajornada la gala prevista pel dilluns 23 de març (20 h), a La Villarroel. Més endavant sabrem qui es farà amb els guardons en un acte conduït com ja és habitual pels periodistes Anna Pérez Pagès i Toni Puntí.

A la secció de teatre, la producció amb més nominacions és Europa Bull, coproducció del Teatre Nacional de Catalunya, el festival Temporada Alta en el marc del Premi Quim Masó 2018 i Indigest. La proposta opta a 8 premis, entre altres el d'Espectacle, i dos per Jordi Oriol (direcció i dramatúrgia / adaptació). La segueix amb cinc nominacions Falaise, de la companyia Baró d’Evel. A continuació empaten a quatre Com els grecs, del Teatre Lliure; La reina de la bellesa de Leenane, de La Perla 29; Els Ocells, de La Calòrica i la Sala Beckett i el musical La tienda de los horrores, de Nostromo Live.

En dansa, es disputen el premi a l’Espectacle Nacional les propostes Flamingos d'Albert Quesada, Rèquiem de Maria Rovira i On Goldberg Variations / Variations, una creació de Mal Pelo que també opta al premi en les categories de Ballarina (Zuriñe Benavente) i Ballarí (Zoltán Vakulya). A més, s’incorpora una nova categoria de Dansa de Repertori i Clàssica.

Finalistes de XXII Teatre.

Finalistes de VI Dansa, VI familiar, V Arts del Carrer i III Novaveu

Jurats