Adela (Women’s white long sleeve sport shirts)

informació obraIntèrprets:
Mireia Gubianas
Ajudantia de direcció:
Roger M. Puig
Vestuari:
Nídia Tusal
Producció:
La Cantera Exploraciones Teatrales
Companyia:
The feliuettes
Autoria:
Sinopsi:

"Adela (Women’s white long sleeve sport shirts)" presenta una dona acusada d’haver comès un crim. A mesura que l’acció avança, veurem com Adela anirà desgranant els seus arguments de defensa davant la interpel·lació d’un passat que retorna una vegada i una altra a la seva ment. Aquesta serà l’excusa per tal que l’espai escènic es converteixi en el centre de la tempesta humana, on veritat i invenció seran la trama inseparable i difosa d’un mateix destí de condemna i salvació.

Crítica: Adela (Women’s white long sleeve sport shirts)

07/06/2015

Breu quadre de precioses incerteses

per Jordi Bordes

Daniel Veronese és venerat per les seves direccions d'actors argentins i per les seves adaptacions de clàssics com Txèkhov. Aquesta  "Adela" necessita d'una interpretació sublim (i Mireia Gubianas ho aconsegueix) feta de pauses, mirades al buit, preguntes a l'aire, reconstruccions del que podria ser el judici que l'espera acusada d'assassinat. és una dona, aparentment, feliç amb poca cosa. Una vida petita viscuda, però, amb plenitud. Aquesta felicitat íntima de transplantar flors un dissabte al matí, despreocupadament, només acompanyada per la ràdio que embruta l'ambient pur i per uns pensaments que regiren com una sínia. Adela és una dona que reclama un mínim de dignitat i que li agrada aprofitar les rampoines que "algú" deixa al costat dels contenidors per a què un tercer ho reaprofiti.

És un quadre breu, que permet múltiples interpretacions dels fets, de la situació, del comportament de la protagonista. És una persona assedegada, que se la nota acorralada però que ella, potser, es justifica parlant a les plantes o a les veus que sonen de dins del pati. Veronese dóna eines pel "thriller"; és l'espectador el que, com un membre del jurat, acabarà culpabilitzant-la o donant-li un atenuant; o,potser fins i tot, considerant-la innocent per actuar en legítima defensa... Complex i ambigu, però explicat amb un gran magnetisme des d'un estranya i magnètica buidor. Un forat negre que absorbeix.

Trivial