Akelarre

informació obra



Intèrprets:
Maria Cirici, Laura Pau
Direcció:
Míriam Escurriola
Dramatúrgia:
Mireia Giró, Xavi Morató, Clàudia Cedó, Cristina Clemente
Composició musical:
Ariadna Cabiró , Arnau Tordera, Clara Peya, Gerard Sesé
Interpretació musical:
Gerard Sesé
Escenografia:
Maria Monseny
Vestuari:
Maria Monseny
Il·luminació:
Adrià Aubert, Míriam Escurriola
Producció:
El Maldà
Companyia:
Emanuel Gat Dance
Coreografia:
Emanuel Gat
Sinopsi:

The Feliuettes retornen al cabaret més genuí, amb música, gamberrisme, reivindicació, comèdia i autoparòdia, dirigides per Míriam Escurriola, amb textos de Clàudia Cedó, Cristina Clemente, Xavi Morató i Mireia Giró i música de Clara Peya, Arnau Tordera, Ariadna Cabiró i Gerard Sesé.

The Feliuettes ens conviden al seu aquelarre, on ens interpel.len, es pregunten i ens qüestionen, el per què i les essències del feminisme. A través de l’esperit nascut del cabaret més personal, personatges inesperats posaran en qüestió situacions quotidianes i no tan quotidianes, deformant-les amb un mirall ple de possibilitats.

Humor negre, faula idiota i perversa, el kitsch, l’absurd, l’stand up comedy, l’esperit punk… ingredients en el nostre còctel per parlar amb llibertat, i a la recerca de la llibertat, sobre el feminisme.

Crítica: Akelarre

20/04/2023

El Cabaret corrosiu de les Feliuettes

per Ferran Baile


Des de l´inici de l´espectacle, amb la seva declaració com a femi nazis, les tres protagonistes mantenen un to provocatiu, cínic, reivindicatiu, juguen amb l´absurd i es riuen de si mateixes i de tots els tòtems “inamovibles” de la nostra societat de doble moral. Declarant-se a favor del regim patriarcal, inclús fins la seva versió dictatorial, van minant  el discurs masclista fins a deixar-lo amb la més absoluta ridiculesa. El pianista, que a la vegada intervé com a actor, es el just contrapunt masculí, que oscil·la entre el home que no amaga la seva vesant feminista, “m´agradaria conèixer els dolors de la menstruació, com seria tenir el període com vosaltres?”, fins el més pur home masclista-mascle alfa.

Es parla de la masturbació femenina i masculina i del sexe i la pornografia sense embuts i en moments amb cruesa. Tot amanit per diversos textos i cançons, interpretades i cantades amb un inqüestionable gran nivell de qualitat i amb una frescor que guanya a l´espectador des del primer moment.

Impressionant i corprenedor el monòleg de la Caputxeta, interpretat per Laia Alsina des de la ingenuïtat d´una nena i que relata el abús, la violació i un assassinat masclista.

El vermell de sang es una constant amb les grans cortines en forma de vagina i en moltes de les peces de vestuari. Espai i vestuari concebuts per Maria Monseny i Paula Font. Les coreografies son Anna Romaní.

Akelarre es el producte d´una creació col·lectiva amb textos de Miriam Escurriola, que es la directora, Cristina Clemente, Xavi Morató, Mireia Giró i el mateix Gerard Sesé, el músic, i les tres Feliuettes i músiques d´Ariadna Cabiró, Arnau Tordera i Clara Peya.

 

The Feliuettes va ser fundada per Laura Pau, Laia Alsina i Maria Cirici, el 2015. Aquest es el seu tercer muntatge, The Feliuettes (2016), Cobi,Curro, Naranjito (2017) i Akelarre (2019). Totes van començar molt joves i tenen un gran bagatge d´experiència com a cantants (exquisides i polivalents), i intèrprets (no menys exquisides i polivalents). Han treballat en destacats muntatges musicals, dramàtics i còmics. Laura Pau es co-fundadora de la companyia Els Pirates amb la que segueix en constant contacte, tan amb diversos muntatges com amb la gestió de la Sala Maldà. Va estudiar periodisme y va estudiar cant becada a Londres. Laia Alsina i Riera, ha estudiat música al Conservatori del Liceu (nivell elemental) i a l´Institut del Teatre, sense deixar de formar-se a viatjat becada a Holanda i Itàlia. Maria Cirici també es va titular a l´Institut del Teatre i té un ampli currículum com a actriu, cantant i professora de cant. A les representacions del Teatre Condal ha estat substituïda per Anna Herebia, actriu i cantant també molt reconeguda que hem pogut veure a aquest mateix escenari al musical Rent i ha format part en diversos muntatges del la Companyia Dei Furbi. Més información a www.laurapau.com, www.laiaalsina.com, facebook.com/maría.cirici, facebook.com/aprades.

En Gerard Sesé, ve de família musical i als 17 anys ja va editar la seva primera maqueta. Als 20 va guanyar el premi Carles Sabater, per Sento, la segona millor cançó de l´any en català. Es el compositor del musical Generació de merda, i treballa amb The Feliuettes des dels inicis com arreglista, compositor, pianista i actor. www.gerardsese.cat

 

text, ferranbaile@gmail.com

 


Trivial