Bombolles de paper

informació obraCompanyia:
Múcab Dans
Direcció:
David Pintó
Coreografia:
Irina Martínez
Intèrprets:
Irina Martínez, Joan Laporta
Il·luminació:
Bernat Llunell
Escenografia:
Santi Cabús
Vídeo:
Programació interactiva: Marco Domenichetti, Marta Verde, Joan Laporta
Producció:
Bàcum/arts escèniques i visuals.
Sinopsi:

Bombolles de paper és un espectacle de dansa, música en directe i interacció multimèdia. Una proposta visual i plàstica que juga des de la imaginació del nen/a (i l’adult) transportant-lo a un espai on tot és possible.

Un recorregut per un món fantàstic ple de bombolles de sabó, de paper, digitals, de globus, amb ombres, amb llum negra,.. Un espectacle màgic i dinàmic onnens i nenes no podreu desenganxar la mirada de l’escenari i en el que acabareu participant activament.

Edat recomanada: a partir de 3 anys

Crítica: Bombolles de paper

09/02/2014

Ballar amb les bombolles

per Jordi Sora i Domenjó

En un moment concret d'aquest espectacle de dansa interactiva, la platea en ple segueix una coreografia que La Bumbu els ensenya. Fins a aquell moment, tant la ballarina Irina Martínez, com Joan Laporta, músic enamorat dels objectes arrodonits, han anat projectant un món imaginari ple de bombolles en una pantalla gran al fons de l'escenari. També juguen amb tot d'objectes físics, com les boles de paper rebregat de diversos colors, que és d'on pren el títol la peça.

Aquella coreografia col·lectiva amb els globus que regalen a l'entrada és un dels moments destacats. Així com també el llançament d'aquells papers a tort i a dret. Fragments amb moments molt físics i expressius. Com ho són els solos on Irina desplega un ampli dibuix de moviments que es projecten i s'amplifiquen en la pantalla. A la companyia Múcab Dans els resulta igual de fàcil moure (digitalment) els objectes de la pantalla; com aixecar (físicament) de les butaques els més menuts perquè ballin amb les bombolles. Saben molt bé que és gràcies al moviment que es capta la seva atenció. I ho fan amb complicitat, tot desplegant felicitat sobre l'escenari.