El profeta

informació obraDirecció:
Israel Solà
Intèrprets:
Aitor Galisteo-Rocher, Esther López, Júlia Truyol
Escenografia:
Albert Pascual
Vestuari:
Albert Pascual
Il·luminació:
Albert Pascual
So:
Josep Sànchez-Rico
Sinopsi:

Aquests dies de confinament no hi ha teatre. Amb l'objectiu de reconfortar i acompanyar aquests dies de soledat i estranyes, moltes companyies que han penjat vídeos dels seus muntatges. Recomana, sensible a la iniciativa desinteressada dels artistes, els ordena a través del web.  


Podreu accedir a les gravacions clicant la pestanya del video de les fitxes.

Si tens dificultats, clica aquí

1915. Una noia ha tingut una aparició de Crist a la capella del seu poble. 1968 Christiaan Barnard decideix fer el primer transplantament de cor a Ciutat del Cap. 2015. Una noia s'ha curat miraculosament després d'abandonar el tractament mèdic per la seva malaltia. Una historia sobre els visionaris i la fe. Què creiem? I què és el que ens porta a creure-ho? Sobre aquestes preguntes reflexiona El Profeta.

El Profeta és una obra que reflexiona, o més aviat dissecciona, la nostra manera d'enfrontar-nos a les creences. Per fer-ho, El Profeta visita tres èpoques diferents: una dominada per la fe, una altra per l'explosió de l'avenç tecnològic i una altra per la crisi del raonament científic. A cadascuna d'elles hi trobem tres personatges que encarnen tres postures diferents: el profeta, el creient i l'escèptic. L'objectiu no és altre que posar en contrast els mecanismes que ens fan creure o no en alguna cosa.

L'obra parteix d'un procés de creació col·lectiva a partir de la crisi del pensament científic i l'auge de les noves espiritualitats que en què vivim immersos actualment. Segons Israel Solà, director de l'espectacle, "ens sentim fascinats pels horitzons que aquestes espiritualitats que ens dibuixen, però creure sense més ens sembla pueril i per això, busquem a qualsevol preu demostracions científiques per aquestes idees, i automàticament les creiem. Però en el fons cadascú tria el que vol creure. És a partir d'aquesta idea que es desenvolupa l'espectacle".

Crítica: El profeta

06/10/2016

Colpidora, potent...un altra gran encert de "La Calòrica"

per Pep Vila

Tres personatges,desdoblats en nou papers diferents. Una escenografía mínima. Tres fantàstiques històries que s'expliquen a la vegada i que en un moment determinat s'ajunten. Tres èpoques històriques diferents. Ajunteu tot això i afegiu talent, molt talent, el que sempre exhibeix La Calórica. Com les anteriors creacions, com "La nau dels bojos", com "L'Editto bulgaro" ,són històries pessimistes, però t'arriben i molt. En aquesta ocasió, sense el sentit de l'humor de les esmentades, més seques i en alguns moments encara més potents. "El profeta" són tres històries sobre les creences -o no- de la gent, sobre determinades coses a les què ens agafem per no perdre l'esperança, potser dins d'un món sense esperança; les aparicions religioses, els progressos científics i, últimament, les teràpies alternatives a la medecina. Tot això i més és aquesta obra, però sobretot,a banda de la forma d'explicar.la per part del director Israel Solà, és el talent incommensurable del tres actors, protagonistes d'un tour de force en alguns moments memorable, i, sobretot molt recomanable.

L'enllaç a Youtube no està disponible.

Trivial