hISTÒRIA

informació obraIntèrprets:
Miquel Gelabert, Vicky Luengo, Pau Roca/Enric Cambray
Escenografia:
Paula Bosch
Vestuari:
Silvia Delagneau
Il·luminació:
Ignasi Bosch
Assesoria de moviment:
Patrícia Bargalló
Composició musical:
Pablo Miranda
Ajudantia de direcció:
Isis Martín , Patrícia Bargalló
Producció:
Sixto Paz Produccions
Direcció:
Carol López
Autoria:
Carol López
Sinopsi:

16 de juny de 1944. És de nit. Trenta resistents antinazis estan sent executats en un descampat prop de Lió a mans de la Gestapo. Entre aquell grup que espera la mort, un home sembla fora de context: té quasi seixanta anys i aspecte de professor despistat. Es tracta de Marc Bloch, historiador fonamental del segle XX, defensor d’una història més humana.

Setanta-un anys més tard, el 2015, un jove estudiant universitari s’enamora d’una noia, que resulta ser la filla del seu professor d’història. Els tres personatges que componen aquest triangle intenten comprendre una mica millor les relacions que viuen entre ells.

Podem arribar a conèixer les il·lusions, les ombres o, fins i tot, els silencis dels altres?

Jan Vilanova Claudín, finalista en la categoria de text. Premis de la Crítica 2016

Crítica: hISTÒRIA

21/02/2016

Comprendre'ns per comprendre el nostre passat

per Pep Barbany

És una pena que sigui així, però amb la història passa com amb altres disciplines del coneixement, que la nostra relació amb elles depèn en excés dels professors que vam tenir durant la nostra etapa acadèmica i de la manera com ens van ensenyar. I encara que és cert que mai és tard per interessar-se, i fins i tot per apassionar-se per alguna cosa, també és veritat que tot allò que vivim com a alumnes a la nostra infància ens marca d'una manera difícil d'igualar quan ja som grans.

Aquestes reflexions vénen al cas d'Història, la nova proposta de Sixto Paz Produccions, aquesta jove companyia sempre interessada en explorar noves relacions amb els espectadors, a captar nous públics i en conduir-los cap a territoris poc habituals. I és que el text escrit per Jan Vilanova Claudín té moltes capes de lectura, amb personatges de diferents èpoques i històries aparentment sense connexió que es barregen amb una sorprenent naturalitat i un ritme aparentment lent però que resulta perfecte per anar assaborint el que ens estan explicant.

Continuar llegint a Notodo.com (castellà)

Trivial