Idiota

informació obraIntèrprets:
Anna Sahun
Autoria:
Hausson, Jonas Hassen Khemiri
Direcció:
Hermann Bonnín, Adrian Devant
Il·luminació:
David Bofarull
Vestuari:
Irantzazu Ortiz
Ajudantia de direcció:
Marc Angelat
Sinopsi:

Un home es presenta a unes molt ben remunerades proves psicològiques. Formen part d'un misteriós experiment que una important fundació està desenvolupant. El que l'home creu que serà una manera fàcil i senzilla d'aconseguir els diners que necessita per resoldre els seus problemes econòmics, es convertirà en una autèntica trampa tant física com psicològica. Una atractiva psicòloga el posarà a prova duent-lo a reaccions totalment insospitades per ell. Només concentrant-se serà capaç de sortir-se'n. Si no ho aconsegueix, el final serà fatal.

Crítica: Idiota

27/04/2015

Jordi Casanovas torna al seu estil dels inicis

per María José Ragué

Després de la seva llarga i reeixida aventura teatral catalana, el dramaturg Jordi Casanovas torna a l'estil dels inicis: pocs personatges, intriga i contemporaneïtat. 

Un home arruïnat pel karaoke que regentava, endeutat, en plena crisi econòmica, descobreix que hi ha una convocatòria per fer unes proves psicològiques molt ben remunerades. Això li permetria guanyar molts diners i solucionar els seus problemes econòmics. S'hi presentarà. És un home endeutat que protagonitza una comèdia que és un thriller o un thriller amb força tocs de comèdia. L'experiment psicològic està certament molt ben pagat però li presentarà sorpreses que no esperava. Es un experiment misteriós que dirigeix una psicòloga força atractiva, però molt refinadament cruel. A cada prova ella li recorda que calia haver llegit abans el full d'instruccions.

Les proves són difícils, perilloses i humiliants. Ella és un personatge inquietant que es mou per interès professional: vol confirmar una hipòtesi sobre la conducta humana i res l'aturarà. Ella és la que dirigeix el joc, l'home és la víctima de la seva ambició. De seguida veurem la seva sorpresa davant de les proves i s'espanta d'allò més en mans d'aquesta psicòloga freda, seca, que només vol aconseguir el seu objectiu, que el test surti bé. 

L'espectacle, de 80 minuts, té molt de comèdia però a mesura que avança, el thriller psicològic va agafant protagonisme. Ramon Madaula és un actor excel·lent sempre i aquí ho demostra una vegada més, amb una expressivitat subtil que atrapa. Ella és Anna Sahun, perfectament en la seva posició de domini sobre el pobre aspirant a guanyar la prova i els diners que li solucionarien la vida. Entre el thriller i la comèdia, "L'Idiota" és un espectacle que enganxa, que no et permet distreure't i que en sortir del teatre, encara hi penses una estona. Serà un llarg èxit.

Trivial