Idiota

informació obraIntèrprets:
Anna Sahun
Autoria:
Hausson, Jonas Hassen Khemiri
Direcció:
Hermann Bonnín, Adrian Devant
Il·luminació:
David Bofarull
Vestuari:
Irantzazu Ortiz
Ajudantia de direcció:
Marc Angelat
Sinopsi:

Un home es presenta a unes molt ben remunerades proves psicològiques. Formen part d'un misteriós experiment que una important fundació està desenvolupant. El que l'home creu que serà una manera fàcil i senzilla d'aconseguir els diners que necessita per resoldre els seus problemes econòmics, es convertirà en una autèntica trampa tant física com psicològica. Una atractiva psicòloga el posarà a prova duent-lo a reaccions totalment insospitades per ell. Només concentrant-se serà capaç de sortir-se'n. Si no ho aconsegueix, el final serà fatal.

Crítica: Idiota

28/04/2015

Un espectacle divertit amb moltes ganes d'agradar

per Jordi Bordes

Casanovas ha construït un artefacte escènic que recorda molt al fenomen d'eel mètode Grönholm, de jordi Galceran. Perquè hi ha una intriga que va creixent, una amenaça latent constant, un premi i un càstig per a cada capítol. I dos personatges que miren d'enganyar-se, de fer-se més intel·ligents els uns que els altres. La informació és poder. I la ciència sembla guanyar el valor de religió. Més tard, es veurà que l'experiment no és tant inofensiu com sembla, i que per això, estan disposats a donar una notable recompensa als subjectes seleccionats.

No és aconsellable revelar gaire res de la trama. Perquè el motor és aquest "thriller", amb un cert aire "gore". Ramon Madaula i Anna Sahun interpreten dos personatges ben diferents: el primer mostra una evolució notable: des de la fatxenderia al sentir-se amenaçat; la segona té un to molt més fred i dóna la informació estrictàment necessària quan jo hi ha més remei per continuar amb l'experiment. Les proves recorden més a"El mètode Grönholm" que no pas a la recent "L'efecte" (Sala Beckett, 2015). el joc a "Idiota" és que el públic també es trenca les banyes per resoldre els enigmes (impossible, no fer-ho) per demostrar-se més intel·ligent que el candidat. El final no es pot avançar perquè és quan es destapa la raó veritable de la trama, el seu pinyol. Res és inofensiu.

Trivial