In Memoriam

informació obra



Direcció:
Lluís Pasqual, Juan Carlos Martel Bayod, Marc Rosich
Intèrprets:
Joan Amargós, Enric Auquer, Quim Àvila, Eduardo Lloveras, Lluís Marquès, Joan Solé, Marcel Gros
Producció:
Teatre Lliure, Temporada Alta - Festival de Tardor de Catalunya, CDN Centro Dramático Nacional
Autoria:
Josep Maria Benet i Jornet, Ramon Llull
Ajudantia de direcció:
Iban Beltran
Il·luminació:
Pascal Merat
So:
Roc Mateu
Vídeo:
Franc Aleu
Direcció Musical:
Dani Espasa
Estrena:
Temporada Alta 2016, Temporada Alta 2016
Interpretació musical:
Oriol Algueró (violí), Ricart Renart (violí), Oriol Aymat (violoncel), Dani Espasa (orgue i clavicordi), Robert González (veu)
Sinopsi:

1938. Tenen 18 anys i els envien a primera línia de foc de la batalla que marcarà la Guerra Civil espanyola (1936-1939). Els nois de la Kompanyia Lliure debuten recordant la lleba del biberó a partir del testimoni d'alguns supervivents. Un homenatge.

Lluís Pasqual, finalista en la categoria d'adaptació/ dramatúrgia. Premis de la Crítica 2016

Crítica: In Memoriam

18/10/2016

Quina llàstima

per Maite Guisado

Que a la querra civil fossin reclutats nois de 17-18 anys, la Quinta del Biberó, per ser portats a l'escorxador de la primera línia de foc a la batalla de l'Ebre, és un fet real que no recordem prou i que cal portar a la consciència i fer-lo conèixer a les joves generacions. Que el teatre també serveix per a això, per fer reflexionar, tampoc no hi ha dubte. Que tot plegat resulti ser teatre... permeteu-me reserves. Per a mi, In memoriam - La quinta del biberó, com a document és impecable, però com a posada en escena és fallit. 

Ja és difícil, fins i tot té mèrit, que d'unes històries reals tan punyents i amb tanta força, amb uns actors que hi posen la pell, en resulti un espectacle que no emociona. Sap greu, perquè els actors són bons, les històries són bones, i els avis que han fornit els seus testimonis són una mina. Potser Lluís Pasqual, com que no ho és, hauria necessitat un dramaturg.