Infàmia

informació obraIntèrprets:
Emma Vilarasau, Jordi Boixaderas / Jordi Bosch, Anna Moliner, Francesc Ferrer , Sidi Larbi Cherkaoui
Coreografia:
Sidi Larbi Cherkaoui
Sinopsi:

Infàmia és un joc de miralls, d’esferes, de punts de vista. A l’Eva Dolç li ha caigut un tros de món al damunt, i està lesionada. Veurem com les ferides que ha patit per la caiguda, fereixen també a dos individus tendres, que encara no són del tot conscients del camí que han pres: la Sara i l’Aleix, dos intèrprets que semblen condemnats a patir l’emergència de ser perpètuament actors “emergents”. I, enmig d’un combat ferotge que farà entrar en crisi les vocacions de tots tres, apareixerà en Toni, un mefistofèlic astut, que els posarà a tots tres en solfa. Remourà tots els fonaments i aclarirà tots els dubtes, perquè els altres acabin entenent d’una vegada per totes, de què va en realitat aquest ofici. 

Premi de la Crítica 2016 categoria actriu de repartiment (Anna Moliner)

Premi de la Crítica 2016 categoria de text (Pere Riera)

Emma Vilarasau, finalista en la categoria d'actriu. Premis de la Crítica 2016

Crítica: Infàmia

24/01/2016

Entre l'eufòria del desig i la frustració de la realitat

per Andreu Sotorra

Diuen que l'obra «Infàmia» neix d'un encàrrec de la direcció artística de La Villarroel fet al dramaturg Pere Riera. Benvinguts siguin els encàrrecs com aquest. «Infàmia» és un dels millors textos de la literatura dramàtica catalana dels últims temps. De moment, arrenca en clau local. Però s'intueix que és absolutament exportable pel seu contingut de fons universal. Alerta traductors, doncs: comenceu a esmolar les eines! (...)

El quartet que aquí integren ara Emma Vilarasau, Anna Moliner, Jordi Boixaderas i Francesc Ferrer té l'oportunitat de fer una de les interpretacions d'aquelles que els actors i les actrius agraeixen més si se les troben al llarg de la seva carrera: el constant canvi de papers en un joc de teatre dins el teatre, una estructura que Pere Riera ha estilitzat al màxim de tal manera que els espectadors s'hi sentiran arrossegats de seguida sense que trontolli per res el seguiment de la trama coral i tampoc la de cadascun dels quatre protagonistes. I és que, malgrat el joc teatral, Pere Riera s'endinsa en quatre històries personals que es mouen entre l'eufòria del desig i la frustració de la realitat. (...)

Diguem només que dins d'aquesta «Infàmia», s'hi assagen uns passatges de l'obra «Hamlet», de William Shakespeare. El personatge de la Sara (Anna Moliner) s'ha de presentar a unes proves de càsting i per això rep unes classes particulars d'Eva Dolç (Emma Vilarasau), una actriu reconeguda i imprescindible de l'escena catalana que ha decidit retirar-se per motius que un servidor no pot piular. Per acompanyar les classes de la Sara hi ha l'Aleix (Francesc Ferrer), un actor amb un os a l'esquena, format en sèries de televisió, que fa sortir de mare les directrius d'Eva Dolç. I, per reblar el clau, apareix el Toni (Jordi Boixaderas) un actor emprenedor, hiperactiu, vell amic de l'Eva Dolç, sempre amb un projecte sota el braç, decidit a burxar en la renúncia de l'Eva. (...) «Infàmia» és una obra teatral perquè els espectadors es deixen seduir i es disposin a descobrir. (...)

Trivial