Infàmia

informació obra



Intèrprets:
Emma Vilarasau, Jordi Boixaderas / Jordi Bosch, Anna Moliner, Francesc Ferrer , Sidi Larbi Cherkaoui
Coreografia:
Sidi Larbi Cherkaoui
Sinopsi:

Infàmia és un joc de miralls, d’esferes, de punts de vista. A l’Eva Dolç li ha caigut un tros de món al damunt, i està lesionada. Veurem com les ferides que ha patit per la caiguda, fereixen també a dos individus tendres, que encara no són del tot conscients del camí que han pres: la Sara i l’Aleix, dos intèrprets que semblen condemnats a patir l’emergència de ser perpètuament actors “emergents”. I, enmig d’un combat ferotge que farà entrar en crisi les vocacions de tots tres, apareixerà en Toni, un mefistofèlic astut, que els posarà a tots tres en solfa. Remourà tots els fonaments i aclarirà tots els dubtes, perquè els altres acabin entenent d’una vegada per totes, de què va en realitat aquest ofici. 

Premi de la Crítica 2016 categoria actriu de repartiment (Anna Moliner)

Premi de la Crítica 2016 categoria de text (Pere Riera)

Emma Vilarasau, finalista en la categoria d'actriu. Premis de la Crítica 2016

Crítica: Infàmia

02/02/2016

UNA LLIÇÓ DE BON TEATRE

per Ferran Baile

Magnífic homenatge al món de l´actor. Teatre dins del teatre amb un text excel.lent i unes actuacions magistrals.  Un espectacle que cap persona amant del teatre de text ha de perdre´s.

Hi havia expectació per veure aquest nou espectacle de Pere Riera, desprès de l´exitosa i magnífica Barcelona, estrenada al TNC. amb continuïtat al Teatre Goya i en gira per Catalunya.

De nou Riera l´encerta i en aquesta ocasió teixint un impecable joc dramàtic, teatre dins del teatre, que és un retrat i a l´hora homenatge de la difícil i apassionant professió d´actor.

Reflecteix de forma molt encertada els dubtes i reptes que comporta aquest treball en que el bon professional es despulla emocionalment en cada actuació. Extraordinari el joc de contrapunts, entre les il.lusions i la realitat, entre la vocació real i la mera complaença, entre les diverses vies i motivacions per aconseguir els resultats desitjats, entre l´exigència professional dels dos actors consagrats i els dubtes dels joves aspirants. 

La trama ens transporta àgilment dels assajos de les escenes en que Hamlet menysprea Ofélia i que la porten a la follia, a les vicissituds personals de cadascú-cadascúna dels actors enfrontats amb als seus problemes personals. Gran interpretació dels quatre components del repartiment i acurada direcció del propi autor.

El comentarista fa una admirada genuflexió, davant d´una nova, excel.lent i intensa interpretació d´aquesta gran actriu que és Emma Vilarasau. Genuflexió també davant una altre gran interpretació de Jordi Boixaderas. “Chapeau” de nou per l´intensa i brillant interpretació d´aquesta jove i camaleònica Anna Moliner, que no deixa de sorprendre´m tan en la vesant teatral (comèdia i drama), com en la musical i un Bravo sostingut per l´actor Francesc Ferrer, que interpreta de forma molt convincent el seu indolent personatge.

Pere Riera (Canet de mar, 1974), es sens dubte un dels grans dramaturgs actuals i no sols a Catalunya, el seus textos són perfectament exportables arreu. Llicenciat en Dramatúrgia i Direcció per l´Institut del Teatre i en Història de l´Art per la UB compagina la dramatúrgia i la direcció teatral amb la docència com a professor a l´Institut del Teatre.

Ha escrit i estrenat Casa Calores (Sala Beckett-2004), El factor Luxemburg (Teatre Lliure-2007), Lluny de Nuuk (THC-2011, Premi de la Critica Serra d´Or), Desclassificats (La Villarroel-2011), de la que també ha escrit l´adaptació televisiva, El don de las sirenas (Sala Tro de Tarragona i estrena a Buenos Aires-2013),  Red Pontiac (Temporada Alta i Teatre Poliorama-2013) i Barcelona (TNC, Teatre Goya-TV3 i gira, 2013).

També ha editat un manual sobre les arts escèniques, Fem teatre (Ed. La Galera).

¿Què poder dir d´aquests dos grans actors, Emma Vilarasau i Jordi Boixaderas que no s´hagi ja dit?. Senzillament que són una garantía de qualitat i dignificació de l´art teatral en cada espectacle. Per saber-ne més aquí teniu una web, www.emmavilarasau.net i a en Jordi Boixaderas el trobareu en diverses webs sobre doblatge i teatre.

Sí us apuntarem algunes curiositats. Abans de fer d´actor en Jordi Boixaderas (Sabadell, 12 de juliol del 1959), va ser cantant amb l´Orquestra La Vallesana i entre les múltiples actors que ha doblat hi són el darrer James Bond (Daniel Craig) i Russell Crowe (Gladiator).

Emma Vilarasau (Sant Cugat del Vallès-6 d´abril del 1959), direm que va debutar professionalment al Teatre Lliure, amb l´obra de Maria Aurèlia Capmany, Mon, dimoni i carn, dirigida per Carme Porticelli, el 1982. Va debutar com a protagonista absoluta al cinema amb la pel.lícula del reconegut director de cinema independent Antoni Martí (Barcelona, 1946), Una nit a Casablanca, el 1986, una road movie filmada a la Delta de l´Ebre. En aquesta pel.lícula un Francesc Orella i una Rosa Novell, també molt joves interpretaven destacats papers secundaris.

Anna Moliner (Barcelona, 1984), és actriu, cantant i compositora.Va debutar com a actriu amb Dagoll Dagom interpretant la Caputxeta al musical Boscos endins (2007-Va obtenir el premi Butxaca a la millor actriu de musical), desprès varen venir també amb Dagoll Dagom, Mar i Cel (Premi Gran Vía a Madrid a la millor actriu revelació-2007), Aloma (2008), Lluny de Nuuk (2011), la divertida i esbojarrada Tru del Club Super 3 (2012), Liceistes i cruzados (TNC-2014) i Barcelona (2015).

El 2014 publica el seu primer CD, Scents-Essències, amb temes i composicions pròpies. El tema Moon d´aquest primer CD, va ser elegit dins de la banda sonora de la sèrie televisiva, Cites. Recopilatori Dones i Cançons-revista Enderrock-juny 2015. Per saber-ne més, la seva web és www.annamoliner.com

Francesc Ferrer (Barcelona, 1978), es va formar a l´Escola Eolia (ara és professor) i a diversos cursos intensius d´interpretació i música (guitarra). Diplomat de Magisteri per l´Universitat Ramón Llull. Inicía la seva carrera professional dins del teatre independent el 2007. Ha protagonitzat, El diable enamorat (dramatúrgia i direcció Pablo Ley-Versus-2007), Menys emergències (dirección Juan Pablo Miranda-Teatre Gaudí-2011), Oxígen (text i direcció Mar Monegal-Teatre Gaudí-2012), Georges Kaplan (direcció Toni Casares-Festival Grec i Sala Beckett-2013), I Love TV (Club Capitol-2014), Liceistes i Cruzados (direcció Jordi Prat-TNC-2014), Ciutats (autor i director Carles Mallol-2015) i Blau (direcció Jordi Prat-Sala Beckett-2015).  

Emma Vilarasau, Pere Riera i Anna Moliner varen coincidir a l´espectacle Barcelona.

Pere Riera, Anna Moliner i Francesc Ferrer, varen coincidir dins del Projecte T6 del TNC (2009-2011). L´Anna va treballar a Lluny de Nuuk (2011)  i l´Anna i en Francesc varen formar part del repartiment de Liceistes i Cruzados (TNC-2014).

text : ferranbaile@gmail.com


Trivial