Lehman Trilogy

informació obraDirecció:
Roberto Romei
Intèrprets:
Ruben de Eguía, Òscar Muñoz, Santi Ricart, Jordi Rico, Jacob Torres, David Vert
Escenografia:
Roger Orra
Assesoria de moviment:
Nuria Legarda
Vestuari:
Marta Rafa
Il·luminació:
Roger Orra
So:
Lucas Ariel
Ajudantia de direcció:
Anna Maria Ricart
Producció:
Grec 2016 Festival de Barcelona, La Villarroel
Companyia:
Teatro de los Sentidos
Autoria:
Teatro de los Sentidos
Estrena:
Grec 2016
Sinopsi:

L'any 2008, el món sencer era sacsejat violentament per la caiguda d'un banc d'inversions nord-americà que s'acabava de declarar insolvent. Era Lehman Brothers, una entitat financera que desfermava així una crisi les conseqüències de la qual encara es deixen sentir avui. Qui hi havia rere aquella entitat i quina era la seva història? 

La resposta la té un espectacle que explica les vivències d'una família jueva que va arribar des d'Alemanya al Nova York de mitjan segle XIX. Amb ironia, documentació i convidant-nos a la reflexió, el text ens permetrà seguir les diverses generacions de la família Lehman fins al moment de la caiguda del seu banc d'inversions, al principi del segle XXI. És, de fet, una passejada per la història del capitalisme que arrenca en les primeres transaccions comercials i acaba en fenòmens com la globalització. 

Crítica: Lehman Trilogy

02/07/2016

Narratúrgia

per Francesc Massip

Un text potent de Stefano Massini (el mateix de l'esplèndida "Dona no reeducable") que renuncia a la forma dialògica per encimbellar el relat de distints personatges monologant i explicant la història d'aquesta família juevoalemanya que arriba als Estats Units a mitjans del segle XIX i acaba fundant el banc i el mètode de l'especulació inversora que han col·lapsat en la primera dècada del XXI. Sòbria posada en escena de Roberto Romei, amb sis actors-narradors que expliquen com es van succeint les distintes generacions de Lehman fins a l'esfondrament. Muntatge de voluntat incisiva en la realitat política actual, però sense el mordent que caldria esperar en l'escenificació.