L'electe

informació obraIntèrprets:
Ramon Madaula/ Abel Folk, Roger Coma
Autoria:
Federico García Lorca
Direcció:
Genoveva Pellicer
Sinopsi:

Un jove polític acaba de ser escollit president. En poques hores ha de pronunciar el seu discurs d’investidura però, cada vegada que l’assaja, un terrible tic deforma la seva cara de forma tan ridícula com hilarant. El psiquiatra només té unes poques hores per resoldre aquest aparent trastorn i evitar que el president faci un ridícul espantós en la seva primera compareixença.

L’Electe es converteix en una batalla entre el president i el psiquiatra. Que amaga cadascú? Quines són les veritables intencions d’un i altre ? Quins fets de la nostra vida marquen el nostre futur i, sobretot, la nostra vocació?

Crítica: L'electe

24/04/2017

De la paranoia sistemàtica al deliri controlat: un fantàstic divertiment

per Pep Vila

COMENTRI

Ramón Madaula se'n surt exitosament en tot. I converteix en or tot allò que toca. I ja no parlem com a actor. "Coses nostres", el seu primer text, ja apuntava i ara gairebé queda consagrat per aquest "L'electe"...tot esperant encara "Ignots", que, gairebé sense respir, arriba al Círcol Maldà. Tot i això, cal recordar que són textos que Madaula ja fa temps que té escrits, però que estàn fent que l'actor cada cop es senti més a gust escrivint. I això es nota, i tant que sí, en aquesta divertidíssima comèdia que protagonitza amb Roger Coma i on han estat dirigits per Jordi Casanovas. Coma és el president de la Generalitat que, abans de fer el discurs d'investidura, té atacs de pànic; i Madaula és el psiquiatra que intentarà curar.lo en poques hores. Un mag? Un metge? Un impostor? D'acord que hi ha un discurs polític de fons, i d'acord que Madaula de forma subtil introdueix altres factors com la por o la vanitat dels actors (aprofitant les pors del president), però el públic es queda amb l'aspecte estrictament còmic de l'obra. D'aquesta manera, l'espectador s'entrega totalment des del primer minut, lliurant.se a un text divertit, ben dirigit i encara millor interpretat per dos esplèndids actors. Divertidíssima, fresca i amb l'histrionisme controlat, el treball d'aquest trident (Coma-Madaula-Casanovas) no podía fallar. I no falla.


Trivial