Les dones sàvies

informació obraAdaptació:
Ricard Farré, Enric Cambray
Direcció:
Ricard Farré, Enric Cambray
Composició musical:
Gerard Sesé
Coreografia:
Júlia Bonjoch
Intèrprets:
Ricard Farré, Enric Cambray
Escenografia:
Enric Romaní
Il·luminació:
Adrià  Aubert
Vestuari:
Marc Udina
Assesoria de moviment:
Júlia Barceló
Producció:
El Maldà
Sinopsi:

1672, França. Molière i la Companyia del Rei estrenen una comèdia de costums amb un embolic familiar on s’hi recull l’afany de saber de les dones i posa en evidència un poeta mediocre i cregut de l’època.

2016, Catalunya. Molière i només dos actors estrenen la mateixa comèdia de costums amb un embolic familiar on, amb un joc interpretatiu que trenca les convencions, s’hi recull la burla dels pedants d’avui dia.

Ricard Farré i Enric Cambray, finalistes a artista revelació als Premis de la Critica 2016 per aquest espectacle

Crítica: Les dones sàvies

20/10/2016

Bocamolls

per Francesc Massip

Ja podeu córrer al Maldà per gaudir amb el riure intel·ligent de Les dones sàvies, la comèdia de Molière que, amb una dramatúrgia hilarant de Lluís Hansen, s'adapta a la versàtil interpretació de dos únics actors masculins, capaços d'incorporar quatre personatges cadascun amb una fluïdesa i un espurneig espaterrants. Enric Cambray i Ricard Farré protagonitzen aquest "tour de force" en què les rèpliques punyents i retallades del clàssic francès s'emmotllen com un guant a l'actualitat catalana. La carrincloneria llatiniparla de les fèmines barroques, es tradueix ara i aquí en l'integrisme fabrià d'alguns acadèmics que, per exemple, han muntat un sidral d'allò més reaccionari davant el raonable projecte de simplificació dels diacrítics, mentre que la versió actual del pedant molieresc s'ha emmirallat en un conegut setciències de la informació televisiva. Cambray i Farré transiten pels vuit personatges de l'obra amb els recursos propis de la commedia dell'arte: una gestualitat i un to de veu canviant que defineixen molt bé cada rol, acompanyats d'un determinat vestit, perruca, arracada o capell, que fan inconfusibles cadascun dels papers que transiten la comèdia. El que deia, no s'ho perdin!!

Trivial