L'Orfe del clan dels Zhao

informació obraAutoria:
Ji Junxiang (s. XIII)
Direcció:
Oriol Broggi
Dramatúrgia:
Marc Artigau i Oriol Broggi
Adaptació:
Joan Sellent, a partir de la trad. castellana d'Alicia Relinque
Intèrprets:
Julio Manrique, Pablo Derqui, Lluís Marco, Ernest Villegas, Marta Marco, Borja Espinosa
Interpretació musical:
Joan Garriga
Il·luminació:
Pep Barcons
Vestuari:
Berta Riera
So:
Damien Bazin
Vídeo:
Francesc Isern (projeccions)
Producció:
La Perla 29
Caracterització:
Àngels Salinas
Assesoria de moviment:
Isaac Morera (mestre d'armes)
Sinopsi:

Basada en una obra clàssica xinesa apropa la història d’un orfe que venjarà la mort de la seva família. El clan Zhao al complet és exterminat en una matança. La pròpia reina porta al seu ventre un Zhao i el mateix dia de la massacre dóna a llum. Cheng Ying, un metge - sanador, l’assisteix en el part i sacrifica al seu propi fill acabat de néixer per salvar a l’últim membre de la dinastia. Zhao Wu, amb l’ajuda del doctor, buscarà venjar-se de la família rival i dels assassins quan es faci gran i descobreixi la implacable veritat de la seva infància emprenent un èpic viatge de sacrifici i venjança.

Premi de la Crítica 2014 a l'espectacle. Premi de la Crítica a la direcció (Oriol Broggi). Premi de la Crítica a la dramatúrgia (Marc Artigau/ Oriol Broggi).


Crítica: L'Orfe del clan dels Zhao

28/03/2014

Sense Títol (Crítica amb títol a la web, importada de l'antiga base de dades)

per Francesc Massip

De les entranyes de l’antiga Xina ens arriba aquest text del segle XIII de la mà d’un remenaire inquiet com és Oriol Broggi que ens acara a una tragèdia de fonda alenada. El director evoca l’espai ritual propi del gènere tràgic grec i disposa un escenari central, amb una “orquestra” rectangular, de terra, envoltada per grades d’espectadors a quatre bandes, amb música en directe i uns intèrprets-narradors que fan un treball sobri i intens. Hi destaca Julio Manrique, en el rol protagonista, el metge que sacrifica el propi fill per salvar l’últim reresentant de la nissaga dels Zhao, el clan dels justos exterminat per la malvolença del militar envejós i autoritari. Una experiència sorprenent.