L'Orfe del clan dels Zhao

informació obraAutoria:
Ji Junxiang (s. XIII)
Direcció:
Oriol Broggi
Dramatúrgia:
Marc Artigau i Oriol Broggi
Adaptació:
Joan Sellent, a partir de la trad. castellana d'Alicia Relinque
Intèrprets:
Julio Manrique, Pablo Derqui, Lluís Marco, Ernest Villegas, Marta Marco, Borja Espinosa
Interpretació musical:
Joan Garriga
Il·luminació:
Pep Barcons
Vestuari:
Berta Riera
So:
Damien Bazin
Vídeo:
Francesc Isern (projeccions)
Producció:
La Perla 29
Caracterització:
Àngels Salinas
Assesoria de moviment:
Isaac Morera (mestre d'armes)
Sinopsi:

Basada en una obra clàssica xinesa apropa la història d’un orfe que venjarà la mort de la seva família. El clan Zhao al complet és exterminat en una matança. La pròpia reina porta al seu ventre un Zhao i el mateix dia de la massacre dóna a llum. Cheng Ying, un metge - sanador, l’assisteix en el part i sacrifica al seu propi fill acabat de néixer per salvar a l’últim membre de la dinastia. Zhao Wu, amb l’ajuda del doctor, buscarà venjar-se de la família rival i dels assassins quan es faci gran i descobreixi la implacable veritat de la seva infància emprenent un èpic viatge de sacrifici i venjança.

Premi de la Crítica 2014 a l'espectacle. Premi de la Crítica a la direcció (Oriol Broggi). Premi de la Crítica a la dramatúrgia (Marc Artigau/ Oriol Broggi).


Crítica: L'Orfe del clan dels Zhao

28/03/2014

Màgia, èpica i violència en el nou espectacle d'Oriol Broggi

per Pep Vila

Imagineu.vos: el teatre Romea convertit en un ring. S'ha guanyat espai i s'han perdut uns cent espectadors de capacitat. Però sortim guanyant. Com en els espectacles d'Oriol Broggi, els actors aprop del públic. Així doncs, "L'orfe..." comença el partit guanyant per 1-0. Després, la narració: l'exterminació d'un clan, un supervivent (l'orfe), que creixerà entre dos pares que no són els seus, i un día sabrà la veritat i executarà la venganja.

Es com un conte xinès a la vora del foc on hi ha de tot: màgia, tristor, violència, efectes, la música de Joan Garriga, personatges que entren i surten d'escena fent diversos papers..un espectacle brillant i formal...potser massa formal per ser de Broggi. Em falta una mica més de complicitat amb mléspectador, una mica d'humor i una mica més de ritme. En efecte, com un conte a la vora del foc: ben explicat, sí, però un pèl allunyat.