L'Orfe del clan dels Zhao

informació obraAutoria:
Ji Junxiang (s. XIII)
Direcció:
Oriol Broggi
Dramatúrgia:
Marc Artigau i Oriol Broggi
Adaptació:
Joan Sellent, a partir de la trad. castellana d'Alicia Relinque
Intèrprets:
Julio Manrique, Pablo Derqui, Lluís Marco, Ernest Villegas, Marta Marco, Borja Espinosa
Interpretació musical:
Joan Garriga
Il·luminació:
Pep Barcons
Vestuari:
Berta Riera
So:
Damien Bazin
Vídeo:
Francesc Isern (projeccions)
Producció:
La Perla 29
Caracterització:
Àngels Salinas
Assesoria de moviment:
Isaac Morera (mestre d'armes)
Sinopsi:

Basada en una obra clàssica xinesa apropa la història d’un orfe que venjarà la mort de la seva família. El clan Zhao al complet és exterminat en una matança. La pròpia reina porta al seu ventre un Zhao i el mateix dia de la massacre dóna a llum. Cheng Ying, un metge - sanador, l’assisteix en el part i sacrifica al seu propi fill acabat de néixer per salvar a l’últim membre de la dinastia. Zhao Wu, amb l’ajuda del doctor, buscarà venjar-se de la família rival i dels assassins quan es faci gran i descobreixi la implacable veritat de la seva infància emprenent un èpic viatge de sacrifici i venjança.

Premi de la Crítica 2014 a l'espectacle. Premi de la Crítica a la direcció (Oriol Broggi). Premi de la Crítica a la dramatúrgia (Marc Artigau/ Oriol Broggi).


Crítica: L'Orfe del clan dels Zhao

01/05/2014

Una pièce bien faite en la que destaquen un planter d'actors brillants.

per Manuel Pérez i Muñoz

Oriol Broggi s'acosta a un text clàssic xinés del segle XIII. Els referents ens poden resultar molt llunyans però en realitat el viatge no és tan llarg. I no ho és perquè Broggi ha muntat la peça com si es tractés d'una obra més de Shakespeare o Sòfocles, abordant el muntatge des d'un enfoc merament textual i prescindint de tot el component simbòlic, plàstic o gestual tant propi del teatre oriental. Espases i honor, bons i dolents, venjances i venjadors es succeïxen a escena vestits d'eixe minimalisme ornamental tan propi del director. Una pièce bien faite en la que destaquen un planter d'actors brillants.