Marits i Mullers

informació obraIntèrprets:
Andreu Benito, Joan Carreras, Mònica Glaenzel, Sandra Monclús, Mar Ulldemolins, Lluís Villanueva
Producció:
Heartbreak Hotel, La Villarroel, Teatro de La Abadía , Trànsit Projectes
Autoria:
Sarah Kane
Traducció:
Anna Soler Horta
Sinopsi:

Alex, escriptor i professor de literatura, i la seva dona Carlota, que treballa en una revista d'art, no poden creure's que els seus millors amics, Alicia i José Luis, aparentment una parella perfecta, hagin decidit separar-se. A partir d'aquesta notícia, la parella comença a plantejar-se si el seu matrimoni es basa en una relació realment sòlida.

"Marits i Mullers" és una adaptació del guió escrit per Woody Allen, de la pel·lícula homònima que es va estrenar l'any 1992. Protagonitzada per ell mateix i per qui va ser la seva parella, l'actriu Mia Farrow, aquest film es va endur el premi BAFTA al Millor Guió Original i va ser un èxit tant de crítica com de públic.

Àlex Rigola, per la seva part, ja va portar aquest espectacle al Teatro de la Abadía de Madrid, el 2013, i ara ha preparat la versió en català d'aquesta comèdia sobre les relacions de parella que signa el genial director nord-americà.

Àlex Rigola, premiat en la categoria de director juntament amb El público. Premis de la Crítica 2015.

Mar Ulldemolins, premiada en la categoria d'actriu de repartiment per aquest espectacle i Incerta glòria. Premis de la Crítica 2015.


Crítica: Marits i Mullers

22/09/2015

l'humor intel·ligent

per Francesc Massip

Impecable adaptació dramàtica del guió de Woody Allen en un filat escènic que Àlex Rigola trena amb rigor, ritme i atmosfera de gran proximitat i major complicitat amb l'espectador. Ho fa, en primera instància, amb una disposició central de l'escenari, amb públic a banda i banda. Un escenari delimitat per uns quants sofàs, uns que usen els intèrprets, altres on seuen espectadors, en un lligam estret i productiu que fa vívida l'experiència teatral. Fins i tot hi ha moments en què algun intèrpret interpel·la el públic dels sofàs, que entra en el joc, mentre la resta ens emmirallem de gust. Els diàlegs són incisius, esquitxats d'humorades que són espurnes estimulants de pensament, on s'hi expliquen coses ben quotidianes, aspectes vitals que afecten tanta gent, enfocat amb extrema perspicàcia i aguda penetració, que creen una esparpillant sintonia amb les espectatives de l'audiència. L'actuació d'Andreu Benito, Joan Carreras, Lluís Villanueva és convincent i ferma. Mònica Glaenzel, Sandra Monclús i Mar Ulldemolins fan respirar els rols femenins de manera esponjada i segura. Un luxe d'actors que fan de transmissors d'unes rèpliques guspirejants i a l'alçada del públic, que prefereix l'humor subtil i raonable al batre de barres baladrer i estomacal. A la Villarroel!

Trivial