Most of all, you've got to hide it from the chicks

informació obraAutoria:
Leire Mesa, Maurice Maeterlinck
Direcció:
Leire Mesa
Vestuari:
Cris Ayala
Producció:
Antic Teatre
Companyia:
Cie. Les Enjoliveurs
Intèrprets:
Jérôme Jehanno (trompeta), Marc Romeo, Lídia Peruga, Iker Luque, Stefany Agramonte, Bruna Tomàs, Queralt Solé, Martí Solé, Teresa Caminal, Quim Argilés
Traducció:
Pau Masaló
Sinopsi:

T’has girat mai per veure la cara del públic durant un espectacle? "Most of all you’ve got to hide it from the chicks" vol que contactis amb la teva pròpia experiència artística. Basada en la pregunta 'Què volen i viuen els nens quan van al teatre?', la Mrs. Robinson i el Grup de Pollastres Rebels han estat treballant per a acompanyar-te en aquest camí. Aquests pollastres han vingut a muntar un "pollo" a l’statu quo artístic, per tal que artistes i adults callem i escoltem! Mitjançant tallers amb diversos Grups de Pollastres Rebels hem creat aquesta experiència teatral desitjant fer créixer el nostre galliner. Tanqueu el bec i els vostres ulls, deixeu-vos anar i sobretot, no intenteu amagar res als pollastres... ells ho saben tot.

Crítica: Most of all, you've got to hide it from the chicks

12/09/2015

Atrevit taller que desmitifica i provoca canalla i adults

per Jordi Bordes

Carla Rovira és una actriu molt jove que no li preocupa trencar les normes. Li agrada anar a contracorrent, ser una rebel sense causa. Ara, a partir d'un taller fet amb la canalla de Tàrrega, situa el teatre en l'univers infantil i adolescent. Fa preguntes directes i rep respostes sense filtre, contundents. La seva feina ha estat la de seleccionar i donar-li forma sense mai pretendre adoctrinar en res i set molt fidel a les ordres que emanaven d'aquelles màximes. Què és el teatre? Que és l'adult? Què és l'infant? Què és el dolor?

El resultat és un treball, cridat a la controvèrsia. Perquè no vol posar tampoc cap protecció a la radicalitat de les frases simples, sense subordinades, que espateguen sovint en una diana verge. Si la connexió de l'espectador jove amb el teatre és actuar, se'ls hi ha de donar espais per a dir la seva, encara que sigui passant un punt de vergonya. Trobant el mirall de l'adult que desitja i tenint l'oportunitat secreta d'explorar (i deixar-se explorar) fins a la nineta dels ulls. El dolor és un tema que no s'amaga. S'hi enfronta i es practica. 

Tot i això, la peça té un cert aire irreverent, còmic, que trenca amb la seriositat i els convencionalismes. El manifest d'entrada de les gallines (que recorda una salada María Isabel d'"Antes muerta que sencilla") és de traca i mocador. A Tàrrega, s'atreveixen a fer passis en anglès, a més dels de castellà i català.

Com tot viatge a la penombra, es culmina amb una trobada regeneradora. Tots volem ser gallines com les de Most of all, you've got to hide it from chicks. Una versió radical del Montando pollos clownesc de Jango Edwards al Fòrum 2004.

Trivial