The Civil Wars

informació obra



Producció:
International Institute of Political Murder, Grec 2015 Festival de Barcelona
Direcció:
Milo Rau
Text:
Milo Rau, Karim Bel Kacem, Sara De Bosschere, Sébastien Foucaul, Johan Leysen
Intèrprets:
Karim Bel Kacem, Sara De Bosschere, Sébastien Foucaul, Johan Leysen
Dramatúrgia:
Eva-Maria Bertschy
Escenografia:
Anton Lukas, Bruno Gilbert, Aymrik Pech
Vestuari:
Anton Lukas
Vídeo:
Marc Stephan
So:
Jens Baudisch
Il·luminació:
Abdeltife Mouhssin
Ajudantia de direcció:
Mirjam Knapp
Estrena:
Grec 2015
Sinopsi:

La història d'un salafista belga que deixa el seu país per participar en la creació d'un califat islàmic és el punt de partida del retrat escènic que Milo Rau fa de l'Europa actual. Creador d'un teatre que s'ha especialitzat en l'anàlisi de la realitat des de dalt dels escenaris, el director utilitza les vivències de quatre actors als quals convida a fer servir les seves pròpies biografies d'una manera molt particular.

A partir del que expliquen, podrem seguir i comprendre els canvis que s'han produït durant els últims decennis al continent. Les seves històries personals aniran constituint un fresc que ens parla de la nostra societat i d'una vella Europa que potser està arribant als seus últims moments sense que ningú no pugui dir encara què és el que vindrà després.

Finalista en la categoria d'espectacle internacional. Premis de la Crítica 2015

Crítica: The Civil Wars

26/07/2015

Nosaltres els europeus

per Manuel Pérez i Muñoz

Tots portem una història d'Europa a dins. És una de les conclusions de l'espectacle 'The Civil Wars' on el suïs Milo Rau dispara en totes direccions per mirar d'explicar el present d'incertesa que travessa el continent.

Partim de l'anècdota d'un jove musulmà belga que, com integrista, acaba participant en les guerres islamistes de l'actual Orient Mitjà. On rau l'error col·lectiu? Com a fil continuador, els quatre actors narren fragments molt íntims de les seves vides convenientment seleccionats, compactats per un treball de dramatúrgia notable. El resultat és un fris de resultats pertorbadors, molt subtil, que toca múltiples temes, reflexions que creixen en profunditat a mesura que es paeixen.

El format de la proposta, tanmateix, és dur, amb un recurs documental molt estàtic que atrau però també expulsa amb facilitat a causa de la seva reiteració. Teatre d'idees, en definitiva, que necessita la complicitat de l'espectador per enlairar-se.

Trivial