Amor & Shakespeare

informació obraProducció:
Anexa, Grec 2015 Festival de Barcelona
Autoria:
William Shakespeare
Traducció:
Joan Sellent
Dramatúrgia:
Guillem-Jordi Graells
Direcció:
Josep Maria Mestres
Il·luminació:
Kiko Planas
Assesoria de moviment:
Montse Colomé
Caracterització:
Toni Santos
Vestuari:
Maria Araujo
Escenografia:
Pep Duran
Interpretació musical:
Núria Andorrà
Direcció Musical:
Jordi Domènech
Intèrprets:
Ariadna Gil, Laura Aubert, Mercè Pons, Sílvia Bel, Rosa Renom, Àlex Casanovas, Joel Joan, Jordi Boixaderas, Aleix Albareda
Estrena:
Grec 2015
Sinopsi:

Proteu i Júlia, Valentí i Sílvia d’"Els dos cavallers de Verona"; Benedicte i Beatriu, Claudi i Hero de "Molt soroll per no res", i el quartet de cavallers i el quartet de dames de "Treballs d’amor perduts"...  Parelles d’amants com aquestes omplen les obres teatrals de Shakespeare, del naixement del qual es va celebrar el 450 aniversari el passat 2014. Totes aquestes parelles representen algunes de les moltes maneres en què esclata i es manifesta l’amor i que poden anar dels idil·lis encisadors als amors galants i superficials, de les astúcies gens netes a les hostilitats aparents que amaguen les febleses.

Aquestes històries, interpretades ara per un planter excel·lent d’actors i actrius, es van escriure fa quatre-cents anys però els sentiments amorosos i les seves manifestacions amb prou feines han canviat. Els conflictes sentimentals retratats per Shakespeare desfilaran davant dels nostres ulls amb les intervencions del personatge d’un observador burleta, el clàssic fool shakespearià i amanits amb la presència de la música i les cançons. Les mil cares de l’amor, segons el dramaturg més gran de tots els temps.

Espectacle premiat en la categoria de vestuari. Premis de la Crítica 2015

Crítica: Amor & Shakespeare

17/07/2015

Proposta elegant i populat, indicada per a les nits d'estiu

per Manuel Pérez i Muñoz

A Shakespeare li senta bé l'estiu. El lirisme dels seus espectacles més relaxats fa conjunt amb la lleugeresa que sembla reclamar la nit que segueix a la xafogor. Fins i tot, el mateix autor es va encarregar de recordar-nos-ho al títol d'una de les seves comèdies més cèlebres.

Des d'aquesta perspectiva, Guillem-Jordi Graells ha preparat una dramatúrgia que focalitza el tema de l'amor, un granissat a partir de peces encisadores com 'Els dos cavallers de Verona', 'Molt soroll per no res' o 'Treballs d’amor perduts'. Josep Maria Mestres, potser el director que millor tracta les diferents mides de la comèdia clàssica, ha muntat en conseqüència un espectacle elegant i popular, tot hi suma sense restar.

Per moure els ventalls, per donar-li forma al virtuosisme dels textos que tan precisament ha traduït Joan Sellent, un plater d'actors conegudíssims, el reclam que tanca el cercle de l'amanida d'estiu. Sense sorpreses en els registres, tothom té la certitud d'un moment de glòria. A destacar la feina de la no tan popular Laura Aubert, que després del seu pas per la jove Kompanyia del Lliure més que una actriu de caràcter és una intèrpret per a tots els caràcter possibles. 

Trivial