Amor & Shakespeare

informació obraProducció:
Anexa, Grec 2015 Festival de Barcelona
Autoria:
William Shakespeare
Traducció:
Joan Sellent
Dramatúrgia:
Guillem-Jordi Graells
Direcció:
Josep Maria Mestres
Il·luminació:
Kiko Planas
Assesoria de moviment:
Montse Colomé
Caracterització:
Toni Santos
Vestuari:
Maria Araujo
Escenografia:
Pep Duran
Interpretació musical:
Núria Andorrà
Direcció Musical:
Jordi Domènech
Intèrprets:
Ariadna Gil, Laura Aubert, Mercè Pons, Sílvia Bel, Rosa Renom, Àlex Casanovas, Joel Joan, Jordi Boixaderas, Aleix Albareda
Estrena:
Grec 2015
Sinopsi:

Proteu i Júlia, Valentí i Sílvia d’"Els dos cavallers de Verona"; Benedicte i Beatriu, Claudi i Hero de "Molt soroll per no res", i el quartet de cavallers i el quartet de dames de "Treballs d’amor perduts"...  Parelles d’amants com aquestes omplen les obres teatrals de Shakespeare, del naixement del qual es va celebrar el 450 aniversari el passat 2014. Totes aquestes parelles representen algunes de les moltes maneres en què esclata i es manifesta l’amor i que poden anar dels idil·lis encisadors als amors galants i superficials, de les astúcies gens netes a les hostilitats aparents que amaguen les febleses.

Aquestes històries, interpretades ara per un planter excel·lent d’actors i actrius, es van escriure fa quatre-cents anys però els sentiments amorosos i les seves manifestacions amb prou feines han canviat. Els conflictes sentimentals retratats per Shakespeare desfilaran davant dels nostres ulls amb les intervencions del personatge d’un observador burleta, el clàssic fool shakespearià i amanits amb la presència de la música i les cançons. Les mil cares de l’amor, segons el dramaturg més gran de tots els temps.

Espectacle premiat en la categoria de vestuari. Premis de la Crítica 2015

Crítica: Amor & Shakespeare

20/07/2015

Shakespeare desenfadado

per Enid Negrete

El espectáculo Amor & Shakespeare dirigido por Josep Maria Mestres está formado por tres de las más famosas comedias shakespereanas, chispeantes y divertidas, que hablan sobre el tema central de las preocupaicones humanas: el amor.

La acertada dramaturgia de Guillem-Jordi Graells nos ha dejado hacer un viaje por todos los matices y formas de la más pasión humana que el genio de Shakesperea retrató con una verosimilitud y claridad pasmosas.

El espacio de representación era perfecto, el teatre Grec es un lugar especialmente adecuado para estas obras. No así el clima, que volvió admirable que los actores aguantaran sus pesados vestuarios de época (por cierto, excelentemente diseñados y relaizados) cuando estábamos a más de 30 grados de calor y al aire libre. 

Un elenco de mucha calidad, de donde debo destacar de nuevo y como siempre el trabajo de Laura Aubert, quien hizo una cantidad incontable de personajes con su eficiencia acostumbrada. Los demás actores y actrices con su excelene trabajo nos hicieron pasar una de las tardes más memorables del Festival Grec.

El punto débil de esta represetanción es el musical y vocal. Realmente queda pobre en comparación al trabajo actoral y aunque tiene aciertos en su relación con la acción escénica, la verdad es que vocalmente hay muchas deficiencias en los actores (sobre todo en cuanto a la afinación) y faltaba organicidad en las canciones en conjunto.

Un espesctáculo muy adecuado para iniciar el descubrimiento o continuar el disfrute de un autor tan maravilloso en un tema tan complejo.

Trivial