Bluf

informació obraCompanyia:
Cia La Calòrica
Autoria:
Joan Yago
Direcció:
Israel Solà
Intèrprets:
Xavi Francés, Aitor Galisteo-Rocher, Esther López, Marc Rius, Júlia Truyol
Escenografia:
Albert Pascual
Vestuari:
Albert Pascual
Il·luminació:
Elisenda Rodríguez
So:
Josep Sànchez-Rico
Caracterització:
Lucho Soriano
Producció:
Cia. La Calòrica, Premi Quim Masó 2014
Estrena:
Estrena a Temporada Alta 2014
Sinopsi:

Aquests dies de confinament no hi ha teatre. Amb l'objectiu de reconfortar i acompanyar aquests dies de soledat i estranyes, moltes companyies que han penjat vídeos dels seus muntatges. Recomana, sensible a la iniciativa desinteressada dels artistes, els ordena a través del web.  


Podreu accedir a les gravacions clicant la pestanya del video de les fitxes.

Si tens dificultats, clica aquí


Imaginari de novel·la gràfica, personatges ofegats en la insatisfacció, que no volen triar per por a perdre i, per tant, perden perquè no tenen el coratge de triar. En la confluència de tot d’històries creuades, descobrim individus que desitgen canviar de vida per ser feliços, mentre pateixen per un sentiment de recança que tem que la vida els hagi passat... de llarg! Si us agrada el desolat món contemporani dels còmics de Charles Burns, Daniel Clowes o Chris Ware, no us perdeu aquesta barreja de realisme íntim i de comèdia àcida, concisa i explosiva com una onomatopeia. L’últim premi Quim Masó de teatre, de nou, a Temporada Alta.

Crítica: Bluf

03/11/2014

Saber triar, o no...

per Núria Sàbat

Saber què vols, aconseguir-ho i ser feliç. Aquest desig universal i gairebé sempre inabastable, entre altres motius perquè no només demana decisió sinó sobretot saber triar l’opció adequada, esdevé el centre al voltant del qual graviten les microhistòries entrecreuades de la dotzena de personatges que protagonitzen Bluf, l’espectacle guanyador del premi Quim Masó 2014 i que, tal com estableixen les bases, es va estrenar a la sala La Planeta i dins el marc del festival Temporada Alta.

Inspirat en la novel·la gràfica nord-americana, i amb el pòsit més o menys explícit d’altres obres teatrals –entre les quals se m’apareixen algunes propostes de Jordi Oriol: Prometeu no res, Big Berberecho...– i cinematogràfiques, el muntatge juga amb la superposició de plànols i la combinació d’elements reals i fantàstics –com ara el fet que un dels personatges sigui una abella–, el trencament de la linealitat narrativa que fa possible l’alteració temporal i una estructura dramàtica que recorda les vinyetes d’un còmic.

El to descarat i espurnejant, l’humor càustic i el traç estereotipat dels personatges –potenciat per l’esparpillada interpretació del 3 actors (Xavi Francés, Aitor Galisteo-Rocher i Marc Rius) i les dues actrius (Esther López i Júlia Truyol) que integren aquesta jove companyia anomenada La Calòrica– fan que Bluf esdevingui una comèdia actual, àcida i malèvolament divertida que hauria de poder trobar el seu espai pels teatres i teatrets d’aquest país.


L'enllaç a Youtube no està disponible.

Trivial