Camargate

informació obraDramatúrgia:
Jorge-Yamam Serrano, Nico Aguerre
Companyia:
Cía. La Rueda, Cia. KUNSTant
Ajudant de direcció:
Nico Aguerre
Intèrprets:
Cristina Gámiz, Anna Sabaté, Jorge-Yamam Serrano / Pep Duran, Paula Arbós, Ramon Bonvehí
Sinopsi:

L'11 de març de 2015 s'estrenava  l'obra Camargate, de la mà de la companyia Jorge-Yamam / TeatrodeCerca (Catalunya). Camargate forma part d'El Cicló, Cicle de Companyies Independents de Barcelona.

Camargate és una recreació teatral basada en la famosa conversa en el restaurant La Camarga de la líder del PPC Alicia Sanchez Camacho i Victoria Álvarez (ex-amant de Jordi Pujol fill) enregistrada per Método 3.

A partir de la gravació real de la conversa d'aquests personatges es construeix una "ficció teatral real" que va més enllà. Es teatralitzen altres documents reals que mostren, gairebé d'una manera esperpèntica i còmica, com funciona la corrupció, la nostra política i els seus passadissos.

TeatrodeCerca i La Rueda, després d'haver produït Que vaya bonito (Premi Moritz-FiraTàrrega 2012 millor espectacle i nominat-finalista Premis Max Millor Espectacle Revelació 2014, entre d'altres) tornen a escena amb Camargate.

Amb aquest projecte volen contribuir a la transparència, a la llibertat i a que el teatre torni a connectar amb el públic i la societat en la que viu. L'art i més concretament el teatre pot tenir sentit arribant allà on el periodisme no pot arribar.

L'obra Camargate es desenvolupa a la perfecció entre la rigorositat del teatre documental i la comèdia més esbojarrada.

Crítica: Camargate

03/12/2015

UN ESPECTACLE VALENT i IMPRESCINDIBLE

per Ferran Baile

No us  deixeu perdre aquest espectacle, del tot necessari per tots i totes els que no ens agrada que ens manipulin, que volem saber que s´amaga darrera el món dels polítics i que creiem en un món millor i amb uns representants públics, més decents i si més no, no tan corruptes.

L´espectacle està basat en la famosa conversa, gravada per l´ agencia de detectius Método 3 al Restaurant La Camarga, entre la llavors ambiciosa presidenta del PPC, Alicia Sánchez Camacho y la ex amant del fill gran de la dinastia Pujol,  Victòria Alvarez. Tres hores de torrencial conversa que han estat comprimides en l´ essencial, transcrites fidelment i interpretades per dues magnifiques actrius que ho broden, Cristina Gamis y Anna Sabaté. Sembla una comèdia surrealista i boja, però és absolutament real. Una ullada diáfana a les clavegueres de la política de l´estat espanyol i del govern de la Catalunya convergent. Un avís per no deixar-se enganyar en el futur, amb noms,

La funció del dimecres dia 1 de desembre, va anar enriquida per un col.loqui posterior en el que a més del director, Jorge-Yamam Serrano (notable el seu treball de dramatúrgia i direcció), y les dues actrius i l´actor (Pep Durán), hi eren invitats la detectiu Maite Francés i el director del diari El Triangle (prensa lliure, amb un escrúpulos treball d´´ investigació, més que recomanable de ser llegida), Jaume Reixach.  

Un teatre documental i de denuncia digne del millor aplaudiment.

Repeteixo, no us el perdeu. Va ser un dels espectacles més destacats a Tàrrega-2014, ha fet gira per Catalunya, ja va ser al Teatre Tantarantana i  l´Almería Teatre i ara inicia la seva recta final amb unes actuacions a Madrid, al Teatro del Barrio, els dies 18-19 i 20 d´aquest mes de desembre, http://teatrodelbarrio.com. El mes de febrer finalitzarà la gira al Teatre Joventut de l´Hospitalet de Llobregat.

ferranbaile@gmail.com

Per saber-ne més ,  www.almeriateatre.com, www.eltriangle.eu


Trivial