Confidències a Al·là

informació obraAutoria:
Shapia Azzeddine
Direcció:
Magda Puyo
Intèrprets:
Mireia Trias i Judit Farrés
Vestuari:
Gloria Viguer
Il·luminació:
Raimon Rius
Composició musical:
Judit Farrés
Producció:
Atrium Produccions, Temporada Alta 2014
Sinopsi:

La bellesa és un problema? Si neixes sense cap dret a defensar-la, segur que sí. Però aleshores també en pots fer una arma, un bumerang que torni el cop a l’agressor, un cop la víctima pren consciència de si mateixa. Saphia Azzeddine enarbora el testimoni parlat com una bandera. Amb humor, música, moviment, emoció i text, Confidències a Alà ha triomfat per tot França per mitjà del boca a orella. La clau n’és l’actitud vital i irònica contra les veritats imposades. Aquesta història d’una pastora berber que, mentre es prostitueix, confia els seus pensaments a Déu no deixarà indiferent a ningú.

Crítica: Confidències a Al·là

21/10/2014

Contra la misèria, educació

per Teresa Ferré

Magda Puyo ho ha aconseguit: remoure'ns amb un espectacle sobre la humiliació, la misèria i la prostitució d'una pastora adolescent que viu en un llogarret perdut del Marroc. Basat en la novel·la homònima de Saphia Azzeddine, Puyo en signa traducció, direcció i posada en escena. 

Un espectacle on tots els elements, text, música, moviment corporal, il·luminació i escenografia, juguen a favor d'una història duríssima, implacable, on també hi té cabuda l'humor. Si bé la novel·la té forma de monòleg, en aquesta aposta teatral el personatge és interpretat per dues actrius. Judit Farrés i Mireia Trias aconsegueixen enganxar l’espectador d’inici a fi amb unes interpretacions que oscil·len entre la fragilitat i inseguretat pròpies de l’adolescent que encarnen i la dona impassible i calculadora curtida a cops per l’experiència. Cal destacar l’espai sonor i les interpretacions musicals de Farrés, especialment emotiva amb Piensa en mí i totalment juganera i innocent amb el jingle publicitari d’un iogurt. Per la seva banda, Trias brilla en l’exhibició de llàgrimes, que en cap cas són de cocodril, i en una escena de mostra total d’humiliació corporal.

Confidències a Al·là és una petita joia de la cartellera que pot convertir-se en una de les revelacions de la temporada. Es mereix absolutament el favor del públic.

Trivial