El loco y la camisa

informació obra


Aquest espectacle forma part de l'Itinerari Recomana
Salt al buit
Itineraris recomana

Companyia:
Compañía Banfield Teatro Ensamble
Autoria:
Nelson Valente
Direcció:
Nelson Valente
Intèrprets:
Julián Paz Figueira , Lide Uranga , Ricardo Larrama , Soledad Bautista , José Pablo Suárez
Producció:
Banfield Teatro Ensamble
Sinopsi:

Una família amaga el seu boig de totes les maneres possibles. L’amaga de l’exterior i del dintre. Suprimir-lo seria allò ideal. El boig es desenvolupa amorf i monstruós com un cos dins una cotilla. La seva habilitat/condemna és dir allò que veu sense filtres.
A El loco y la camisa allò subjectiu, quan està unit al concepte de bogeria, es torna potser objectiu. Qui són els bojos i qui està en el seu seny? No existeix major bogeria que la de viure en la continua mentida. La irrealitat fa embogir i perverteix. I la maldat…, que s’alimenta a si mateixa sense descans”. 

Nelson Valente

Crítica: El loco y la camisa

21/05/2014

Una comèdia desmesuradament equilibrada, boja de lucidesa

per Jordi Bordes

Un nou artefacte ben potent del teatre argentí de pisos petits i actuacions puntuals. Sí, un menjador, una situació familiar i unes interpretacions naturalistes que desarmen i saben gaudir de la proximitat amb el públic. Però és que, a més, un univers tant quotidià, com la sessió de planxa de diumenge a la tarda. Com l'enèssima conversa mal escoltada. Com el joc malèvol del germà, sempre fent la guitza, amb un punt de bogeria i molts més de lucidesa. Es mereixen vendre tot el paper, que pengin cada dia el retol de "No hi ha entrades". No hi ha res que soni pretensiós, ni s'escapen amb espais paral·lels o un realisme màgic. Tot és tal com raja, amb la seva divertida aparença i amb la seva profunda i amarga decepció. La família és un cau on l'amor fraternal és, alhora, d'un odi visceral. I, tot i així, seguiran compartint àpats i vigílies.