Kingdom

informació obraAutoria:
Ferran Dordal
Escenografia:
Silvia Delagneau, Àlex Serrano
Vestuari:
Silvia Delagneau
Il·luminació:
Cube.bz
Vídeo:
Vicenç Viaplana, David Muñiz
Composició musical:
Nico Roig
Intèrprets:
Diego Anido, Pablo Rosal, Wang Ping-Hsiang, David Muñiz, Nico Roig
Sinopsi:

L'Agrupación Señor Serrano és una de les companyies més estimulants i radicalment originals de l'escena actual. D'aquí que hagin guanyat guardons com el Lleó de Plata de la Biennal de Venècia del 2015 o un Premi Ciutat de Barcelona l'any 2016. En el seu llenguatge escènic fan servir la tecnologia, tant en la seva versió més sofisticada com en la més artesanal. Combinen el vídeo, la performance, les maquetes i la música en directe, elements amb els quals creen microuniversos en cada nou espectacle. I, de fons, sempre transmeten un missatge inconformista, com el que batega a Kingdom. En aquest espectacle, l'Agrupación Señor Serrano barreja amb esperit irreverent plàtans, King Kong, consum, coreografies virils, publicitat, punk-rock, supermercats, creixement, descontrol, expansió, multinacionals, escassetat de recursos, cops d’estat, zoofília, trap i machotes morrejant-se en una festa sense fi.

Si ja coneixeu el món excepcional d’aquest col·lectiu de creadors, pareu atenció, perquè aquí trobareu una versió corregida i augmentada del seu llenguatge marca de la casa que ja ha mostrat la seva força al Grec en els seus tres espectacles anteriors Brickman Brando Bubble Boom (Grec 2013), A House in Asia (Grec 2014) o Birdie (Grec 2016).

Vicenç Viaplana i David Muñiz premi a Eines digitals dels Premis de la Crítica 2018

Crítica: Kingdom

09/07/2018

Plàtans fora de control

per Clàudia Brufau

“Estamos bien” ens intenta convèncer un dels performers sobre l’escena, qui en el seu discurs reitera una vegada i una altra que malgrat els indicis i les teories més pessimistes que trobem en els nostres murs de Facebook, el progrés ens porta per bon camí. Entre el to de conferenciant enlluernat de TED Talk, polític en crisis de carisma i cunyat poc convençut, Pablo Rosal ens dóna la benvinguda a Kingdom.  El discurs és de talla única: tant podria valdre per un Barack Obama, l’Aznar de “España va bien” i fins i tot Pablo Iglesias amb el seu “Sí se puede”. L’acompanyen sobre l’escenari Diego AnidoWang Ping-HsiangDavid Muñiz i Nico Roig. Tres taules llargues disposades en paral·lel presideixen l’escenari de la república bananera de l’Agrupación Señor Serrano.