You say tomato

informació obra


Aquest espectacle forma part de l'Itinerari Recomana
Tastaolletes
Itineraris recomana

Intèrprets:
Anna Moliner, Joan Negrié
Autoria:
Joan Yago
Direcció:
Joan Maria Segura Bernadas
Vestuari:
Albert Pascual
Escenografia:
Albert Pascual
Il·luminació:
Marc Salicrú
Coreografia:
Joan Maria Segura Bernadas
Direcció Musical:
Xavier Mestres
Sinopsi:

I si ara, simplement, ho deixéssim estar? Hem travessat el país en cotxe innumerables vegades, hem actuat a locals ruïnosos, hem mantingut llargues i pesades converses amb empresaris indesitjables i ens hem deixat la pell en cada concert; hem renunciat a amics, a aficions i a estones d’oci, hem regalat les nostres vacances, les nostres hores de son, hem deixat de fer viatges; ho hem donat literalment tot per aconseguir el nostre somni. Però avui tenim 37 anys i poc a poc comencem a adonar-nos que la vida que havíem somiat no té resa veure amb aquesta. Aleshores per què no ho deixem estar? Simplement. Per què no ens acomiadem amb un últim gran concert i ho deixem estar.

En Santi, fill renegat d’una llarga nissaga d’orquestristes de comarques, i la Rosó, nena prodigi televisiva dels primers noranta, porten 10 anys vivint junts. La seva història d’amor va començar juntament amb un trepidant projecte musical que els havia de portar, un dia o altre, al capdamunt de l’escena catalana. Els anys han passat i aquest dia no ha arribat. Avui, mentre esperen que les portes s’obrin i el local s’ompli de gent per recuperar part dels diners que han perdut en la seva darrera gira, no tindran més remei que preguntar-se cap a on va el seu projecte musical, cap a on va la seva història d’amor i quina de les dues coses està destruint a l’altre.

Amb referents al cap com "Ay! Carmela" de José Sanchís Sinisterra, "El viaje a ninguna parte" de Fernando Fernan Gómez o "Minetti" de Thomas Bernhard, volem que "You Say Tomato" sigui una comèdia intensa i profundament humana on el diàleg còmic i la música lleugera construeixin una reflexió des acomplexada sobre el sentit real de l’art en el món en que vivim, sobre la satisfacció i la felicitat en les relacions de parella i, en general, sobre tot allò que ens trobem el dia que deixem de ser joves, deixem de tenir tota la vida per davant i ens adonem que, si no fem alguna cosa per evitar-ho, la nostra vida serà així fins als darrers dies. És això el que volíem?


Crítica: You say tomato

03/10/2015

Frescor per aspersió

per Francesc Massip

Joan Yago és un dramaturg de nova fornada que ha confegit una molt ben oliada comèdia metateatral, plena d'humor, ritme i penetració en el dibuix dels personatges: una parella d'intèrprets que són també parella afectiva i que mentre es preparen per la imminent actuació fan aflorar els seus dubtes, vacil·lacions, interrogants i treuen pols als racons més inescrutables de la seva relació que ha travessat una dècada. Tot plegat amb diàlegs molt mesurats i una interpretació fresca, natural i radiant, particularment de la mà d'Anna Moliner, un prodigi d'actriu que sap estar sobre l'escenari amb una desimboltura espaterrant i un humorisme irresistible. L'acompanya un resolut Joan Negrié, un dels promotors de Sala Trono, el més dinàmic espai teatral privat de Tarragona. Bon teatre durant gran part de la funció que culmina amb la interpretació encadellada de diversos duets musicals de totes les èpoques, una antologia comprimida en els darrers minuts de l'espectacle que fa les delícies de l'audiència. Tot plegat dirigit amb bon pols per Joan M.Segura. You say tomato us alegrarà la nit i alhora us rondarà pel magí amb frecs estimulants.

Trivial