El curiós incident del gos a mitjanit

informació obraIntèrprets:
Carme Fortuny , Cristina Genebat , Pol López, Marta Marco/ Mireia Aixalà, Norbert Martínez , Xavier Ricart
Escenografia:
Lluc Castells , Jose Novoa (ajudant)
Vestuari:
Maria Armengol , Clara Peluffo (ajudant)
Caracterització:
Eva Fernández
Il·luminació:
Jaume Ventura
Vídeo:
Mar Orfila
Composició musical:
Marco Mezquida
So:
Damien Bazin
Ajudantia de direcció:
Marc Artigau
Adaptació:
Simon Stephens
Direcció:
Julio Manrique
Autoria:
Mark Haddon, Nao Albet, Marcel Borràs
Traducció:
Cristina Genebat
Sinopsi:

Adaptació teatral de la famosa novel·la de Mark Haddon premi Whitbread 2003, premi Guardian, premi Commonwealth Writers, amb més de 2 milions d'exemplars venuts el primer any, i considerada una de les 5 millors novel·les juvenils pels votants de la campanya d'alfabetització de la BBC. El protagonista és un noi de 15 anys, "un matemàtic amb alguns problemes de conducta", que s'enfronta a un misteri per resoldre. Britànic 100% sota la direcció de Julio Manrique.

En Christopher Boone és un noi extraordinari. És extraordinàriament intel·ligent, li agraden les matemàtiques i observar el cel, de nit, imaginant que algun dia viatjarà per l’univers dins una nau espacial.
En Christopher Boone és un noi diferent. La gent el confon sovint, perquè sovint sembla que les persones tenen la mania de dir coses diferents d’allò que en realitat estan dient.
En Christopher Boone, com un petit Sherlock Holmes, s’entestarà a resoldre el misteriós assassinat d’en Wellington, el gos dels seus veïns.
En Christopher Boone, com un petit Ulisses, s’atrevirà a creuar, per primer cop, l’oceà de pors i obstacles i confusió i soroll que el separen del món i agafarà un tren, per primera vegada a la seva vida, per tal d’arribar a Londres fugint d’una mentida.
En Christopher Boone és el meu heroi. Un d’ells, almenys. I espero que passi a ser-ne, també, un dels vostres.
Julio Manrique

Premiat en la categoria d'espectacle Premis de la Crítica 2015

Julio Manrique, finalista en la categoria de director. Premis de la Crítica 2015

Pol López, premiat en la categoria d'actor. Premis de la Crítica 2015

Espectacle premiat en la categoria de disseny de vídeo. Premis de la Crítica 2015

Espectacle premiat en la categoria d'espai sonor. Premis de la Crítica 2015

Crítica: El curiós incident del gos a mitjanit

06/06/2016

De visió --i en el seu cas, revisiò- imprescindible!

per Pep Vila

Oportuníssima réposició d'una de les grans triomfadores teatrals de la passada temporada. I aratornarà a ser.ho. Per què l'espectador que no la coneixia, surt encantat i, dempeus, acaba ovacionant a tots i cadascun dels elements d'aquesta gran obra de Julio Manrique. I és que ho té tot: una magnífica història que comença com una anècdota que sembla treta d'un llibre de misteris per a adolescents, per acabar desenvolupant un retrat sobre una família trencada i en aquest cas, sobre un nen amb un gran talent i també força incomprensió al darrera. Es aquesta mena de Forrest Gump, segurament, el gran artífex de l'obra. Un actor -sempre- en estat de gràcia, Pol López, que tot i estar molt ben acompanyat, porta la batuta de forma admirable. En la seva caracterització, en els seus canvis de ritme, en el seu drama i també en el seu sentit del humor, té una actuació de "10", digna del millor dels premis. I a més del repartiment, una il.luminació que et trasllada d'un lloc a un altre dins un escenari senzill, i una posta en escena que et transporta d'una estació de tren en un très i no res, movent molt poques coses. Per la versatilitat i pel seu conjunt, és una obra que ningú no se la pot perdre. I qui l'hagi vist, imprescindible revisar.la.

Trivial