Nit de reis. (Pirates Teatre)

informació obraCompanyia:
Cia. Els Pirates Teatre,
Autoria:
William Shakespeare
Dramatúrgia:
Adrià Aubert
Direcció:
Adrià Aubert
Escenografia:
Enric Romaní, Christian Rizzo
Vestuari:
Maria Albadalejo
Il·luminació:
Jorge Mur
Ajudantia de direcció:
Queralt Casasayas i Mònica Portillo
Producció:
Marina Marcos
Intèrprets:
Núria Cuyàs, Clara de Ramon, Ricard Farré, Xavi Frau, Robert González, David Marcé, Laura Pau, Lluna Pindado, Arnau Puig, Aina Sanchez
Coreografia:
Christian Rizzo
Sinopsi:

Nit de reis és ben bé una comèdia agredolça, o si es vol mirar des del punt de vista de les nostres convencions, la llavor d'una veritable comèdia dramàtica. Perquè Shakespeare s'adona que darrera de tota comèdia hi ha una història veritable, amb uns personatges que la pateixen i la viuen intensament com la vida mateixa. I aquesta és la grandesa de l'autor, allò que el fa proper als nostres dies.

El desig és el tema principal d'aquesta peça teatral, però és la lluita de la raó i la bogeria el tema que
ens ha interessat veritablement a l'hora de posar-la en escena. Qui és que està realment boig? Aquell
que ha de fer el boig, com el bufó, aquell que es fa el boig o aquell que fa bogeries? Perquè, com bé
retrata el personatge del bufó, la raó és tan fàcil de capgirar com un mitjó i els personatges d'aquesta
obra sovint es deixen endur pel desig tractant l'amor amb total lleugeresa.

Crítica: Nit de reis. (Pirates Teatre)

08/01/2015

SHAKESPEARE i ELS PIRATES : QUINA COMBINACIO MES BONA !!!!

per Ferran Baile

Un superb joc teatral. Treball d´actors. Una magnífica i fresca versió de la clàssica comèdia de Shakespeare. Un director i uns actors en estat de gràcia. Un espectacle divertidíssim. Dos hores que passen en un dit i no rés. Esperem i desitgem que Nit de Reis, que per qüestions de programació finalitza aquest diumenge dia 11, tingui una continuïtat més endavant. Molts espectadors ho agraïren.

Varem veure-la amb una amiga anglesa que parla i entén molt bé el català i va i ve de Londres. Ja havia vist al Círcol Maldà, un lloc que ja està entre els preferits de la seva agenda teatral barcelonina,  Sing, song, swing i Aquellos días azules.  Ara, però, li tocava molt d´aprop, es tractava d´un Shakespeare.

Al finalitzar ens va mirar i ens va dir bocabada : “¿Cómo es posible que sean tan buenos, tan jóvenes, tan polifacéticos y no sean ingleses?”.

Aquí estàn els protagonistes, per ordre alphabetic ja que és un excel,lent treball d´equip, on ningú hi desentona : Adrià Aubert (director), Laura Aubert (a més de bona actriu I cantant, ¿quants instruments és capaç de tocar aquesta noia?), Mónica Barrio, Queralt Casasayas, Bernat Cot, Núria Cuyàs, Ricard Farré, Xavi Frau, Oscar Jarque, Lluna Pindado i Arnau Puig.  

No deixeu de llegir els comentaris dels companys Andreu Sotorra, magnífic –extens i documentat com sempre, i de l´Enid Negrete, gran coneixedora del teatre anglès ja que va estar treballant al Covent Garden.

Text : ferranbaile@gmail.com


Trivial