Terra baixa & Lluís Homar

informació obraAutoria:
Àngel Guimerà
Direcció:
Pau Miró
Dramatúrgia:
Pau Miró
Ajudantia de direcció:
Oscar Valsecchi
Adaptació:
Pau Miró i Lluís Homar
Intèrprets:
Lluís Homar
Escenografia:
Lluc Castells
Vestuari:
Lluc Castells
Composició musical:
Sílvia Pérez Cruz
Il·luminació:
Xavier Albertí
So:
Damien Bazin
Producció:
Temporada Alta 2014 / El Canal , Lluís Homar
Estrena:
Estrena a Temporada Alta 2014
Sinopsi:

Terra baixa ha estat una referència per a Lluís Homar tota la vida. Després de fer l’obra de Guimerà als 16 anys va decidir ser actor, i un moment molt recordat de la seva trajectòria l’hem de situar el 1990, com a protagonista de la mítica posada en escena de Fabià Puigserver. Ara Homar assumeix els papers de l’obra sol a l’escenari: ja no tan sols l’ingenu Manelic, que baixa de la terra alta al fangar de les passions humanes més turbulentes, sinó també la Marta i fins i tot l’amo Sebastià, és a dir, la Caputxeta i el Llop alhora. Pau Miró concentra en un actor la universalitat del clàssic català.

Finalista als Premi de la Crítica 2014 en la categoria d'actor principal (Lluís Homar) i dramatúrgia (Pau Miró).


Crítica: Terra baixa & Lluís Homar

10/12/2014

Una funció inoblidable del clàssic de Guimerà amb un Lluís Homar colossal

per Teresa Ferré

La versió que protagonitza Lluís Homar de "Terra Baixa" d'Àngel Guimerà és d'aquells espectacles que s'ha de veure sí o sí. Independentment de l'edat i l'afició teatral. Jo hi vaig anar en sessió escolar, platea fins a dalt d'alumnes de 4rt d'.E.S.O. Per tant ningú no hi anava per iniciativa pròpia, sinó com a matèria de curs. Em va impressionar el silenci absolut durant tota la funció i al final com la majoria es posava dempeus i cridava bravos entusiastes. 

No n'hi havia per menys. Després d’escoltar per tercer cop la mítica frase “he mort el llop” que clou l’obra, jo mateixa vaig tenir la sensació d’haver assistit a una interpretació d’aquelles que fan història, perquè el tret característic del muntatge és que Lluís Homar interpreta tots els personatges, és a dir, Marta, Manelic, Nuri i Sebastià, amb els quals Pau Miró ha teixit una dramatúrgia esplèndida. 

Però com molt bé explicava l’actor al principi de la funció, el teatre és una feina col·lectiva i aquest muntatge no seria el mateix sense la impactant escenografia de Lluc Castells, que separa perfectament els ambients de la “terra alta” i “la terra baixa”, l’acurada il·luminació de Xavier Albertí i la composició musical de Sílvia Pérez Cruz, a més de la complicitat total de Pau Miró que, humilment i generosa, anotava al programa de mà que pel que fa a la direcció escènica només ha acompanyat Homar. Ja ens agradaria veure acompanyaments d’aquest tipus més sovint.

Feu-vos un favor i aneu a comprar entrades. 

Trivial