Els veïns de dalt

informació obraIntèrprets:
Pere Arquillué, Nora Navas /Carme Pla, Jordi Rico, Àgata Roca
Autoria:
David Hare
Direcció:
Magda Puyo
Sinopsi:

Sens dubte, una de les aventures més grans i ambicioses que qualsevol de nosaltres pot arribar a experimentar en aquesta vida és la de viure en parella. Un repte majúscul, ple d’adversitats i obstacles en què la lluita s’esdevé en el dia a dia, les trinxeres són infinites i el consol davant les ferides i les esgarrinxades sofertes sovint és escàs o poc saludable. Així i tot, els homes i les dones seguim de forma inexplicable intentant-ho.

Per això mateix, estic convençut que sols amb ironia i sentit de l’humor és possible escriure sobre aquesta tragèdia que ens persegueix des dels orígens dels temps i de la qual no ens podem deslliurar. 

I què hi tenen a veure els veïns de dalt amb tot això? Doncs que ells són els culpables que ara estigueu llegint aquestes línies.

Fa un parell d’anys, uns nous veïns van ocupar el pis de sobre on vivim amb la meva família. De seguida vam començar a sentir sorolls estranys, a qualsevol hora, sempre seguits d’una gran varietat de gemecs i esbufecs. Sens dubte per a mi va ser inspirador, i així, sense voler-ho, em van acabar regalant la que ha acabat sent la meva primera obra de teatre. Així que va per ells. 


Crítica: Els veïns de dalt

28/04/2015

Autor novell triomfa amb un repartiment excel·lent

per Teresa Ferré

Debut del cineasta Cesc Gay com a dramaturg. En conjunt, un text que es deixa veure prou bé. Gay no deixa de mirar el món de la parella i les relacions quotidianes a la ciutat i alhora construeix una comèdia que té la capacitat d'enganxar. Amb algunes bromes massa fàcils sí, amb respostes recurrents i certa mala llet, també.  

Tota una sort debutar al Romea, amb una escenografia meravellosa que emula un pis acollidor, farcit de llibres, amb piano, cuina americana i saleta de bon sofà i catifa. Espai ideal per al sopar entre uns amfitrions en crisi i els seus veïns de dalt. De la conversa d'ascensor a les qüestions sexuals més íntimes hi ha unes copes de vi.

L'èxit de públic és un fet demostrable funció a funció, i fins i tot durant la setmana Santa es van batre rècords. Per mi, el mèrit és dels intèrprets: Pere Arquillué, Nora Navas, Jordi Rico i Àgata Roca, fantàstics com a grup, brillants en les seves individualitats traçant cada personatge.   

Trivial