La partida (Dealer’s Choice)

informació obraProducció:
Grec 2014 Festival de Barcelona, Teatre Romea
Autor:
Patrick Marber
Direcció:
Julio Manrique
Intèrprets:
Ramon Madaula, Andrew Tarbet, Marc Rodríguez, Joan Carreras, Andreu Benito, Oriol Vila
Adaptació:
Cristina Genebat
Ajudant de direcció:
Marc Artigau
Escenografia:
Sebastià Brossa
Vestuari:
Maria Armengol
Il·luminació:
Jaume Ventura
So:
Ramon Ciércoles
Sinopsi:

Una partida de pòquer serveix d’excusa a un dels grans noms de la dramatúrgia britànica per posar en escena un joc de cartes i testosterona, una comèdia d’homes que parla, entre altres coses, de pares i fills.

Després d’haver interpretat en John de Senyoreta Júlia al Grec 2012, Julio Manrique torna a submergir-se en el món teatral del britànic Patrick Marber. Ho fa dirigint una peça que l’autor va escriure quan encara era un desconegut i que, en clau masculina, utilitza una partida de pòquer per parlar de temes que van més enllà del joc. I és que, com diu un dels personatges de l’obra al restaurant on passa tot (a Londres en l’original, a Barcelona en aquesta posada en escena), “no es juga a les cartes, es juga a l’home”. Sis personatges amb vida pròpia, d’aquells que només aconsegueix crear la millor escriptura teatral, transiten pel menjador i la cuina del restaurant: un cuiner, dos cambrers, el propietari del negoci, un fill amb problemes amb el joc i el seu mentor en el pòquer. Tots ells participaran en l’acte final en una partida al soterrani del local. I, entre whisky i cigarrets, cada jugada farà emergir algun dels molts temes que tracta l’obra i que van de l’amistat i la lleialtat a la veritat i la mentida passant per l’èxit i el fracàs. Quin dels jugadors ha guanyat partida en realitat?

Crítica: La partida (Dealer’s Choice)

21/07/2014

Manrique ens atrapa amb el ritme i unes magnífiques interpretacions

per María José Ragué

Una partida de pocker setmanal reuneix a l'amo, el  seu fill, el cuiner, tres cambrers...Ha fallat un i la seva cadira l'ocupa un convidat, que juga diners, molts. Són tots perdedors de la vida. Però es tracta d'una comèdia, no pas d'una tragèdia I tot passarà en una nit de joc. Es la primera obra de Patrick Marber, un joc de poder, d'excuses, de sentiments que es mostren en el joc, d'un pare i el seu fill a qui només veu un dia a la setmana, el dia de la partida de pocker. Tot està ambientat en l´ara i aquí de Barcelona. Manrique ens serveix el text amb un ritme que ens atrapa, amb unes interpretaciones magnífiques de Ramon Madaula, Andreu Benito, Joan Carreras..amb una ambientació perfecta i una  música molt adient, amb una escenografia senzilla però que permet tots els canvis necessaris d'una acció relativament complexa...I un tema sempre latent, l'atracció i la perversió del joc.

Trivial