Una giornata particolare

informació obraText:
Ettore Scola, Ruggero Maccari
Direcció:
Oriol Broggi, Marilia Samper
Intèrprets:
Clara Segura, Pablo Derqui, Màrcia Cisteró
Escenografia:
Oriol Broggi
Il·luminació:
Albert Faura
So:
Damien Bazin
Vestuari:
Berta Riera
Caracterització:
Àngels Salinas
Vídeo:
Francesc Isern
Producció:
La Perla 29
Autoria:
Marilia Samper
Sinopsi:

Mentre la família nombrosa de l'Antonietta abandona la casa per anar a veure la marxa militar organitzada per Mussolini amb presència del mateix Hitler, ella descobreix que al pis del costat un home viu angoixat la resistència al règim. Es coneixen, parlen i de sobte l'Antonietta descobreix que la vida pot tenir moltes contradiccions, pot anar molt més enllà de la seva petita quotidianitat com a mestressa de casa. Un intercanvi intens de poques hores que farà passar una bona estona als dos personatges, però sobretot els canviarà per sempre.
L'obra es planteja com un duel interpretatiu entre dos actors. En el seu moment ho van fer Josep Maria Flotats i Anna Lizaran; en la nostra versió seran Clara Segura i Pablo Derqui els valents que hi posaran el seu bon fer.

Pablo Derqui finalista en la categoria d'actor per a aquest espectacle. Premis de la Crítica 2015

Clara Segura premiada en la categoria d'actriu per a aquest espectacle, juntament el seu treball a Conillet. Premis de la Crítica 2015

Espectacle finalista en la categoria de disseny de vídeo. Premis de la Crítica 2015


Crítica: Una giornata particolare

08/05/2015

Una gran jornada

per Francesc Massip

El drama del feixisme italià viscut pel poble menut, des del més gregari al més marginat, en un tête à tête ajustadíssim entre Pablo Derqui i una immensa, generosa, desbordant Clara Segura. Incorporació de l'inici del film de Scola per presentar la coralitat de personatges que en l'escena teatral queda reduïda pràcticament al tàndem protagonista. Treball minuciós i emotiu, amb alguna esllavissada melodramàtica, d'una intensitat inusitada. Nova diana d'Oriol Broggi que ens regala un cop més amb l'eclosió de l'enorme i lluent màgia d'una actriu que està plenament a l'alçada del seu referent cinematogràfic (Sofia Loren).

Trivial