Cels

informació obraCompanyia:
La Perla
Autoria:
Wadji Mouawad
Traducció:
Cristina Genebat
Direcció:
Oriol Broggi
Intèrprets:
Xavier Boada, Màrcia Cisteró, Eduard Farelo, Xavier Ricart, Ernest Villegas, Carles Martínez (en video), Àlex López (en video), Entic Auquer (en video)
Il·luminació:
David Bofarull (aai)
Vestuari:
Berta Riera
So:
Damien Bazin
Vídeo:
Cisco Isern
Ajudantia de direcció:
Montse Tixé
Producció:
La Perla29
Sinopsi:

Aïllats en un lloc secret, cinc persones que formen part d'una organització internacional anomenada Sòcrates, es dediquen a espiar converses telefòniques per evitar un immiment atemptat terrorista. Tot i això, quan un d'ells se suïcida, el món personal de cadascú comença esfondrar-se alhora que la història mateixa es posa en dubte.

Sobre l'obra, l'autor va dir: "Per arribar a arrencar-se els ulls cal haver viscut prèviament en una ceguesa" Cels és la darrera obra de la tetralogia La sang de les promeses de la qual forman part Litoral, Incendis i Boscos. Broggi i La Perla29  van reivindicar el teatre èpic de Mouawad amb Incendis al Teatre Romea, ara fa dues temporades.

Crítica: Cels

27/06/2014

Contundent i reflexiu 'thriller' de Mouawad

per César López Rosell

Un inquietant thriller científic tanca la superba tetralogia de tràgedies contemporànies de Wadji Mouawad a la Biblioteca de Catalunya. De la mà d'Oriol Broggi i el seu equip de La Perla 29 'Cels', presentada al 2009 a Avinyó, sacseja aquets dies als espectadors. Impresionant document, servit amb les eines dramaturgicas i estètiques adients, sobre la crisis de la civilització actual amb la dramàtica constatació d'on pot arrivar la desesperació dels joves condemnats a un futur molt més que incert. La reflexió te un caràcter d'advertencia i el fets que dia a dia ens expliquen el telediaris no fan més que demostrar on ens pot portar la falta de visió del món occidental a l'hora d'aplicar les receptes per capgirar una dinámica tan tràgica. 

Semblava difícil millorar el resultats de la possada en escena d'Incendis' i 'Litoral', pero Broggi ha aconsseguit superar-se amb un muntatge molt més complexe. Situant als protagonistes de l'història en un bunkeritzat centre informátic i multimedia, on desenvolupent la tasca d'obtenir informació ajudats pels més sofisticats sistemas d'espionatge per tal d'abortar un atentat multinacional de terribles consequencies, la trama prend volada i crea un climax angoixant que atrapa el public. Els dubtes, les contradiccions i les tensions d'uns personatjes aïllats del món exterior emergeixen amb claredad. Eduard Farelo i Marcia Cisteró, molt ben acompanyats per Ernest Villegas, Xavier Boada i Xavier Ricart, mereixen les aclamacions pel seu treball. El muntatge videogràfic de Carles Martínez i Àlex López contribuiex en gran mesura a l'exit de la producció.


Trivial