La 9a edició del circuit oferirà un total 250 funcions fins al 29 de maig obertes a tots els públics i gratuïtes, que se sumen a les activitats complementàries, tant de presencials com en línia, que el programa presenta per apropar la realitat de la creació i els creadors a la ciutadania i les funcions adreçades a públics escolars
Barcelona Districte Cultural ha assolit, des que es va crear, la xifra de 100.000 espectadors gràcies al creixement progressiu de centres implicats en el circuit i a l’increment de funcions que hi presenten. Actualment, la xarxa del programa està formada per 29 equipaments dels 10 districtes que programen activitats en 31 escenaris
La nova programació d’aquest circuit —que està dedicat a les arts escèniques i l’audiovisual i arriba a 29 centres cívics i equipaments de proximitat dels 10 districtes de la ciutat— serà la més ambiciosa de les que fins ara ha presentat, ja que no només oferirà 27 noves propostes de teatre, dansa, música i circ, sinó que també en repescarà 17 més que van ser ajornades durant les dues darreres edicions a causa de la covid-19. Seran, així, 44 propostes d’espectacles en viu (juntament amb els títols que componen el Petit Cineclub i el cicle de cinema documental organitzat en col·laboració amb l’In-Edit Festival) les que protagonitzaran prop de 250 funcions obertes a tots els públics, a les quals se n’han de sumar prop d’una vintena més de dedicades només a públic escolar. Per donar cabuda a totes aquestes funcions, el programa s’allargarà fins al 29 de maig i durarà prop de quatre mesos en comptes dels tres habituals.
La programació d’aquest cicle organitzat per l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona té la voluntat d’arribar a públics amplis i diversos, d’aquí la seva heterogeneïtat i la convivència entre títols adreçats a públics adults i a públics familiars. Entre els muntatges destinats a tots els públics destaquen Molsa, de la Cia. Thomas Noone Dance; Kl’aa, la teva cançó, d’Inspira Teatre; Camí a l’escola, de la Cia Campi qui Pugui; Una poma, un pomer, de De_Paper; Els músics de Bremen, de la Cia. Versus Teatre, o Caça-històries, el misteri del Gran Rambutan, d’Impro Barcelona. També espectacles de circ com Lazuz, de Lazuz Company; La punta de mi nariz, de Kolektivo Konika; A la Fresca, de Cia Anna Confetti, o Le Fumiste, de Cia Don Davel; de teatre com Txema, the Postman, de Txema Muñoz; o de dansa com Interferències, de La Banda Street Groove.
Destaca de la programació musical del Barcelona Districte Cultural que totes les propostes estan liderades per dones: Queralt Lahoz, Alba Carmona, Clara Gispert, Anna Andreu, Maria La Blanco, Sara Terraza, La Chunga o Las Karamba.
La programació teatral respon també a temàtiques, estètiques i estils dispars, però amb propostes de tanta qualitat com Els dies mentits (amb un premi Max) o El pequeño poni, produïdes per la Sala Flyhard; Llibert Unplugged, de Les Llibertàries, liderades per Gemma Brió; Sacarina, de La Ruta 40; Els reis de Shakespeare escriuen el discurs de Phillipe the Sixth, de LAminimAL Teatre; Autónomos. El musical, de Versió Definitiva; o Amy (& the Orphans) de La Niña Bonita.
Entre les propostes que es reprogramaran de les dues anteriors edicions hi ha, per exemple, Ocaña, Reina de Las Ramblas, de Marc Rosich; Les coses excepcionals, amb Pau Roca; Parrà, de Miquel Barcelona i Marc Vilajuana; Los papeles, d’Anthony Kmeid; Ni cap ni peus, de Circ Vermut; Polzet, de Zum-Zum Teatre; El silenci d’Hamelin, dels Farrés Brothers; Sabor de Gràcia, Mélodie Gimard, Magali Saré o les Ketekalles. A les prop de 250 funcions programades d’aquests espectacles s’han de sumar les activitats complementàries (tant de presencials com en línia) que el programa ofereix per tal d’apropar la realitat de la creació i els creadors a tots els barcelonins i les funcions adreçades a públics escolars.
El Barcelona Districte Cultural ha assolit la xifra de 100.000 espectadors gràcies al creixement progressiu de centres implicats en el circuit i a l’increment de funcions que ofereix, i això malgrat que durant les dues últimes edicions (les de primavera i tardor de l’any 2020) s’han reduït els aforaments dels espais per donar compliment a les mesures de prevenció i contenció de la covid-19, tal com se seguirà fent mentre aquestes mesures estiguin vigents. Actualment, la xarxa del Barcelona Districte Cultural està formada per 29 equipaments dels 10 districtes de la ciutat que programen 31 escenaris. Quan el circuit va començar a funcionar, durant la primavera del 2017, només hi havia deu equipaments implicats. La xifra va augmentar fins a tretze centres a l’edició d’octubre del 2017 i fins a vint escenaris la primavera del 2018.